Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Στο Κιλκίς και στην Παναγία Σουμελά ο Α. Τζιτζικώστας


Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα καιο Θεόφιλο Τεληγιαννίδη.
Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την εορταστική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, συμμετείχε στην ιερά λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με εκπροσώπους των Ποντιακών Σωματείων και των εορταστικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα εδώ, στο Βέρμιο, στην Παναγία Σουμελά, μια από τις μεγαλύτερες και πιο λαμπρές γιορτές της Ορθοδοξίας, την Κοίμηση της Παναγίας Θεοτόκου. Οι πανηγυρικοί εορτασμοί, στο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, της Παναγίας των Ποντίων, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών μας υπενθυμίζουν πως Παναγία είναι το στήριγμα των Ελλήνων, η πηγή της αισιοδοξίας και η άγρυπνη συμπαραστάτης μας στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. 


Η Παναγία Σουμελά αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία και τον Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό εντός και εκτός συνόρων. Μια τέτοια ημέρα πίστης και ελπίδας, οφείλουμε να επαναβεβαιώσουμε τη σύμπνοια, την ομοψυχία και την ενότητα, ως προαπαιτούμενα για να βγούμε από τη βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. 

Οφείλουμε επίσης ενωμένοι να επαναλάβουμε την αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αναγνωριστεί καθολικά η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Με τη βοήθεια της Παναγίας έχουμε χρέος να τα καταφέρουμε και να οδηγήσουμε όλοι μαζί τη χώρα σε τροχιά προόδου και σταθερότητας, ξεπερνώντας την κρίση και τα προβλήματα που συσσώρευσε στον τόπο και σε κάθε νοικοκυριό».

Χτες, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στις εκδηλώσεις των εγκωμίων του επιταφίου της Παναγίας και στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας Κιλκισσιώτισας, στο Κιλκίς και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Λιβαδιωτών που ήταν αφιερωμένες στην Παναγία, στα Λιβάδια Κιλκίς (Μεγάλο Λιβάδι), συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μιχαλία Καραμισάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.