Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Θάσος: Ο πιο κοντινός προορισμός του βορείου Αιγαίου

Γράφει ο Γιώργος Τσιμπούκας
Ένα βήμα από την Καβάλα ή την Κεραμωτή, σε μικρή απόσταση φτάνεις με το πλοίο της γραμμής στην καταπράσινη Θάσο. Με την πλούσια βλάστηση από ελιές και πεύκα, με κρύα νερά στην Παναγιά, που τρέχουν δίπλα σε πλατάνια και τις υπέροχες παραλίες της με την ψιλή άμμο, η Θάσος αποτελεί ένα πανέμορφο τουριστικό προορισμό. 
Τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν διάσπαρτα μαρτυρούν την ιστορία του νησιού από τους Αρχαϊκούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. Ο Λιμένας το σημαντικότερο λιμάνι αφίξεων και αναχωρήσεων του νησιού, με πολλά καταστήματα, συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. 

Αν αποφασίσει κάποιος να κάνει το γύρω της Θάσου θα διανύσει περίπου εκατό χιλιόμετρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, λόγω των πολλών στροφών στο οδικό δίκτυο. 

Η ομορφιά όμως που θα αντικρίσει δίπλα στις παραλίες και τα χωριά, κατά μήκος των ακτών, θα τον ανταμείψουν.

Ξεκινώντας από το Λιμένα θα περάσει από την Παναγιά, την Χρυσή Αμμουδιά με την μεγάλη και υπέροχη παραλία, την Ποταμιά, Κοίνυρα, Αλυκή, Αστρίδα, τον ξακουστό Ποτό και τα Λιμενάρια και εν συνεχεία τους οικισμούς Μαριών, Καλλιράχης, Πρίνου και Ραχωνίου, με τα γραφικά λιμάνια τους. 

Επίσης μπορεί κάποιος να επισκεφθεί στην ενδοχώρα τον παραδοσιακό οικισμό Θεολόγος. Η Θάσος έχει όμορφες παραλίες με ψιλή άμμο, ρηχές θάλασσες με καθαρά νερά που γοητεύουν κάθε επισκέπτη.

Από την ανατολική πλευρά του νησιού διακρίνονται μεσοπέλαγα οι κορυφές της Σαμοθράκης και του Αγίου Όρους. Στις δυτικές ακτές ο ήλιος βασιλεύει στα βουνά της Καβάλας, με μοναδικές εικόνες από τον Πρίνο και το Λιμένα.

Πλησιάζοντας τον Δεκαπενταύγουστο η Παναγιά της Θάσου γιορτάζει με την ομώνυμη εκκλησία του χωριού και την επισκέπτεται πλήθος κόσμου. Πέρα από τους ξένους τουρίστες που κατακλύζουν το νησί, η Θάσος είναι ένας κοντινός προορισμός το καλοκαίρι, για όλη τη Βόρειο Ελλάδα και ιδιαίτερα προσιτός για οικογενειακές διακοπές και όχι μόνο. 

Όσοι την επισκεφθούν σίγουρα θα ανακαλύψουν περισσότερα, από τις ομορφιές της. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.