Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Θέλουμε τουρίστες στο Κιλκίς;

Κάποιοι Κιλκισιώτες επιχειρηματίες τολμούν και
ελπίζουν!
Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Μαύρος
Όλοι οι υπόλοιποι μη βιάζεστε να απαντήσετε, αφού η απάντηση είναι λίγο πολύπλοκη. Διότι έτσι όπως είναι "στημένο" το Κιλκίς, αλλά και η φιλοσοφία που έχουμε εμείς οι Κιλκισιώτες, θα λέγαμε πως δεν μας απασχολεί καν για το αν εμφανιστεί και θα μας αφήσει κανένα φραγκοδίφραγκο, όποιος ξένος περάσει από την πόλη μας. 
Δεν ήμαστε "τουριστική περιοχή", αλλά δεν είναι και λίγοι οι ξένοι που έρχονται στο Κιλκίς: (Διερχόμενα λεωφορεία κυρίως με συλλόγους, ΚΑΠΗ, ενορίες, Έλληνες μετανάστες που φέρνουν ξένους φίλους τους-συζύγους κ.α., πολυεθνική δύναμη ΠΚΕΕΥΕ στην Κρηστώνη, Ευρωπαίοι αστυνομικοί που ζουν για καιρό Κιλκίς, Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες που έρχονται για βιομηχανική περιοχή στο Σταυροχώρι κτλ, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις για το προσφυγικό, φοιτητές και στρατιωτικοί, μεμονωμένοι τουρίστες που άκουσαν και θέλουν να γνωρίσουν την πόλη (κυρίως για το Σπήλαιο), αλλά και τη Δοϊράνη, Σκρα, Κρούσια, Παλατιανό κτλ.

Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε την αξιοποίηση και χρήση ή όχι για όλα τα παραπάνω αξιοθέατα, αλλά να προβάλουμε μια αξιέπαινη επιχειρηματική προσπάθεια η οποία έχει και μεγάλο ρίσκο. Ο λόγος για το νέο μικρό κατάστημα της Ρένας Φωτακέλη, το οποίο προβάλει και διαφημίζει το Κιλκίς με τουριστικά σουβενίρ σχετικά με την πόλη μας, αλλά και το νομό ολόκληρο!

Κάποτε το μοναδικό ενθύμιο που μπορούσε να αγοράσει κάποιος από το Κιλκίς, ήταν να πάει στο Μήτα (μην ακούσω ποιον Μήτα) και να πάρει μια καρτ ποστάλ του θρυλικού Κιλκισιώτη φωτογράφου Γαβριηλίδη, το οποίο τι νομίζετε ότι έδειχνε; To Νοσοκομείο του Κιλκίς! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτό ήταν το τουριστικό μας αξιοθέατο τη δεκαετία του 70! Το νοσοκομείο!

Το κατάστημα βρίσκεται στην 21η Ιουνίου απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς και διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από τουριστικά σουβενίρ που εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα είδη. 

Φυσικά μπορούν να τα αγοράσουν και οι ίδιοι Κιλκισιώτες είτε για προσωπική τους χρήση, αλλά και να τα προσφέρουν ως δώρο όταν πηγαίνουν σε φίλους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή το εξωτερικό.

Καλές δουλειές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.