Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Καταβολή αποζημιώσεων σε ιδιώτες κατοίκους του Δήμου Παιονίας που επλήγησαν από το προσφυγικό μεταναστευτικό

Ανακοίνωση δήμου Παιονίας
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων έχει μπει στη τελική ευθεία.
Μάλιστα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται και ψηφίζεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο με τίτλο «οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε τροπολογία που αφορά στο θέμα των αποζημιώσεων για το Δήμο Παιονίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 της τροπολογίας, «ζημίες που υπέστησαν περιουσίες φυσικών και νομικών προσώπων στα δημοτικά διαμερίσματα Ειδομένης, Ευζώνων και Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, οι οποίες οφείλονται σε πράξεις προσφύγων ή μεταναστών και έχουν καταγραφεί και αποτιμηθεί στο πρακτικό της επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας, αποζημιώνονται από πιστώσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο επιχορηγεί το Δήμο Παιονίας με το αντίστοιχο ποσό για την καταβολή στους δικαιούχους…».

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών της δημοτικής αρχής και των πιέσεων προς την κυβέρνηση για την δίκαιη μεταχείριση των πολιτών της περιοχής μας οι οποίοι επλήγησαν από την πολύμηνη παραμονή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.