Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Νηρέας Κιλκίς: Βιωματικό εργαστήριο για νήπια

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4 - 5 χρονών (προνήπια και νήπια) με τίτλο "Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ". 

Στο εργαστήρι χρησιμοποιώντας την εικόνα, το παιχνίδι, την αφήγηση, τη ζωγραφική και τη μουσική τα παιδιά θα κάνουν νέες γνωριμίες, θα συνεργαστούν μεταξύ τους σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες και θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν -στον πρώτο κύκλο των συναντήσεων- τέσσερα βασικά συναισθήματα τη χαρά, τη λύπη, το θυμό και το φόβο με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. 

Ενώ, στο δεύτερο κύκλο των συναντήσεων θα μιλήσουν για τον εαυτό τους, θα μάθουν να λένε όχι και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα της ζήλιας και της ανυπομονησίας χρησιμοποιώντας παιχνίδια ρόλων και αφηγήσεις ιστοριών. Συντονίστρια του εργαστηρίου είναι η κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης.

Οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι: Α΄ κύκλος 18, 25 Σεπτεμβρίου, 2 & 9 Οκτωβρίου 2017, Β΄ κύκλος 23, 30 Απριλίου, 7 & 14 Μαΐου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00-19:00. Το εργαστήρι υλοποιείται στo χώρο του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ, Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή -χωρίς οικονομική επιβάρυνση- στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες) ή και στο e-mail nireas@kpnireas.gr, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία του παιδιού κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.