Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Οι "Χειμερινοί Κολυμβητές" στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Με τη γνωστή ζεστή και ευδιάθετη ατμόσφαιρα που πάντα δημιουργούν με τις εμφανίσεις τους θα ανέβουν την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, στις 21.30, στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, σε πλήρη σύνθεση, οι Χειμερινοί Κολυμβητές!
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, συμπληρώνουν αισίως 37 χρόνια από την εμφάνισή τους στη δισκογραφία και 52 χρόνια από τον σχηματισμό του αρχικού πυρήνα τους με τους Α. Μπακιρτζή, Ι. Παπαδάμου και Κ. Σιδέρη. Στη Μονή Λαζαριστών εμφανίζονται για τέταρτη φορά. Την πρώτη είχαν εγκαινιάσει την επαναλειτουργία της Μονής ως χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Την τελευταία, πριν δυο χρόνια, γιόρτασαν τα 35 τους χρόνια στη δισκογραφία. Προσβλέπουν σε νέους ακροατές, όμως, ως Θεσσαλονικείς οι περισσότεροι, ελπίζουν να συναντήσουν και παλιούς φίλους, συμμαθητές και συγγενείς.

Θα κατέβουν σε πλήρη σύνθεση. Θα παρευρίσκονται, λοιπόν, κατά σειράν αρχαιότητος προσχώρησης στο σχήμα, οι Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι), Κώστας Σιδέρης (μεσομπούζουκο, τραγούδι), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, τραγούδι, Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Θοδωρής Ρέλλος (κλαρίνο, σαξόφωνο), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα).

Θα επιχειρήσουν, ως συνήθως, να καλύψουν το ρεπερτόριό τους απ’ τους οκτώ δίσκους που έχουν εκδώσει, συμπληρωμένο με ανέκδοτα τραγούδιά τους και λίγα τραγούδια από την παράδοση του ρεμπέτικου και του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού. 

Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία. Απ’ τα μικρόφωνα θα παρελάσουν, υποθέτουν και ελπίζουν, φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι, πλαισιώνοντας τις αυτοσχέδιες χορωδίες που αναφύονται συχνά στις συναυλίες τους.

Οι σχετικά σπάνιες εμφανίσεις, ιδιαίτερα στη γενέθλια πόλη τους, αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Σημεία Προπώλησης: - Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21

- Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα

- Speaty, Μ. Αλεξάνδρου 67, Εύοσμος

- Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt, My Market και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr

- Ηλεκτρονικά στο viva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.