Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Γεωργαντάς: «Έξαρση ανομίας με ευθύνη της Κυβέρνησης στη Δημόσια Διοίκηση»

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου φορολογικής επιδρομής στα εισοδήματα των πολιτών, βιώνουμε την προσπάθεια ολοκληρωτικής απαξίωσης και του θεσμού της δημόσιας διοίκησης.
Τελευταίο κρούσμα, η ανοχή στην ανομία και το χάιδεμα των επίορκων του Δημοσίου. Οι διατάξεις Κατρούγκαλου, το 2015, οι οποίες επανέφεραν το πειθαρχικό δίκαιο στην προ του 2012 κατάσταση έχουν μέχρι σήμερα καταστροφικές συνέπειες, όπως φαίνεται πλέον από την Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Είχαμε προειδοποιήσει, από το 2015, όταν επέστρεψε το πρώτο κύμα επίορκων, πως η επαναφορά των συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια, οι ευνοϊκότερες διατάξεις για τα παραπτώματα και τις προθεσμίες, η ελαστικοποίηση της αυτοδίκαιης αργίας, θα λειτουργήσουν ως Δούρειος Ίππος ανομίας στη δημόσια διοίκηση.

Σήμερα, ένα νέο κύμα χιλιάδων επίορκων είναι έτοιμο να επανέλθει στο Δημόσιο, την ίδια στιγμή που νέοι και προσοντούχοι άνθρωποι αγωνίζονται για μια θέση εργασίας στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Ο κατήφορος της κυβερνητικής πολιτικής για τη δημόσια διοίκηση δεν έχει τελειωμό. Συμβασιούχοι, ρουσφέτια, μονιμοποιήσεις, επιδόματα, άγρια κομματικοποίηση. Και τώρα επαναφορά, εκ νέου, επίορκων υπαλλήλων και παραγραφή πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Η Κυβέρνηση φροντίζει να υπενθυμίζει πως, για αυτήν, όλα θυσιάζονται στο βωμό των πρόσκαιρων κομματικών και πελατειακών ωφελειών. Δυστυχώς γι’ αυτήν, το μόνο που απαξιώνει είναι τον ίδιο τον εαυτό της.

Η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει το αίσθημα δικαιοσύνης και την αρχή της αριστείας, το οξυγόνο που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.