Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Γιορτή Καλαμποκιού στο Σ.Σ. Μουριών του δήμου Κιλκίς

Γιορτή των ανθρώπων, της γης, του μετανάστη και της παράδοσης στο Σ.Σ. Μουριών
Εμπλουτίζεται η γιορτή καλαμποκιού στο Σ.Σ. Μουριών μετά την πρωτοφανή επιτυχία που έστεψε την περσινή πρώτη απόπειρα του Δήμου Κιλκίς και της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας να παρουσιάσουν με ποικίλες εκδηλώσεις τον αγροτικό θησαυρό που απλώνεται σε έκταση περίπου είκοσι χιλιάδων στρεμμάτων στο λεκανοπέδιο.


Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο καλαμπόκι αλλά και στους ανθρώπους της περιοχής, στην καρποφόρα γη, στις πολιτισμικές παραδόσεις του λεκανοπεδίου και στους μετανάστες που επιστρέφουν αυτή την εποχή στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να νιώσουν το νόστιμον ήμαρ, τη ζεστασιά της οικογένειας και της κοινότητας.

Η μεγάλη γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του Σ.Σ. Μουριών με ώρα έναρξης στις 21:00.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για την αξία της καλλιέργειας του καλαμποκιού από το γεωπόνο της περιοχής Γεώργιο Γεωργαντά. Η ενημέρωση θα δώσει τη σκυτάλη στην παράδοση, με την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων από τους Συλλόγους ''Το Μπέλλες'' του Σ.Σ. Μουριών, των Μουριών και του Μυριοφύτου που θα χορέψουν χορούς του Πόντου, της Θράκης και της Μακεδονίας. Η γιορτή θα συνεχιστεί με λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διανέμεται στους επισκέπτες καλαμπόκι, ψητό, βραστό και ποπ- κορν.

Η Γιορτή των ανθρώπων, της γης, του μετανάστη και της παράδοσης στο Σ.Σ. Μουριών στοχεύει στην προβολή και ανάδειξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής, που έχει ως βάση καλλιέργειας το καλαμπόκι, αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του λεκανοπεδίου με έμφαση στις φυσικές ομορφιές και στις πολιτισμικές του παραδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.