Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Βεργίδης, Θωμαϊδης στον επισκέψιμο πλέον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού

Δελτίο τύπου Αντιπεριφέρειας Κιλκίς
Στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Παύλο Θωμαΐδη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 με σκοπό τη συμμετοχή στην εκδήλωση παρουσίασης του χώρου μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις οπότε και θα παραδοθεί στο κοινό ως επισκέψιμος.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, κ. Ελένη Κοτσαμποπούλου, η οποία πραγματοποίησε και μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της αποκατάστασης και αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου και τη μετεξέλιξή του σε επισκέψιμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στην ευχάριστη εξέλιξη για τον ιστορικό χώρο, υποσχόμενος κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας. Τόνισε, επίσης, τη γενικότερη αρωγή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τέτοιου είδους σχεδιασμούς και πρωτοβουλίες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνέχεια δεκαετιών στο ανασκαφικό έργο της περιοχής και του νομού γενικότερα.

Τη συμπαράσταση και αρωγή του Δήμου Κιλκίς σε ό,τι του ζητηθεί και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του κατέθεσε στον δικό του σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος ζήτησε την απαραίτητη νομική κατοχύρωση όλων των τυχόν ενεργειών αρωγής.

Σύντομη αναφορά στο ιστορικό της περιοχής και την ιστορία του ανασκαφικού έργου έκανε στον χαιρετισμό του ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημαντική γεωπολιτική-εθνική σημασία της περιοχής και των ιστορικών-ανασκαφικών αποκαλύψεων.

Ευρεία αναφορά στο κύριο έργο των ανασκαφών και των ευρημάτων και των ευρημάτων της πρώτης περιόδου (κυρίως το 1992) πραγματοποίησε η συνταξιούχος πλέον αρχαιολόγος κ. Ηλέκτρα Αναγνωστοπούλου ως κύρια υπεύθυνη των συνολικών ανασκαφικών εργασιών που έφεραν στο φως τα πολύτιμα αρχαιολογικά-ιστορικά ευρήματα.

Ακολούθησε ξενάγηση των επισκεπτών στον χώρο, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης η κ. Κοτσαμποπούλου ανέγνωσε μήνυμα της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Βλαζάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.