Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Για όλα φταίει η κρίση ή μήπως φταίμε κι εμείς;

Γράφει ο Γιώργος Τσιμπούκας
Εδώ και πολλά χρόνια ως λαός ακολουθήσαμε μια πορεία που οδηγούσε σε αδιέξοδο. Αυτό ήταν προβλέψιμο. Υπήρχαν δηλαδή οι ενδείξεις. Παρ΄ όλα αυτά δεν θελήσαμε να κάνουμε κάτι, για να αλλάξουμε τα πράγματα και αλίμονο δεν παραδεχθήκαμε την αλήθεια. 
Δείξαμε αδιαφορία για τα ''κακώς κείμενα'' γύρω μας και αποφεύγοντας την πραγματικότητα αφήσαμε τα προβλήματα να συσσωρεύονται για το μέλλον. Είναι γνωστό σήμερα σε όλους τι έφταιξε. 

Η κακή διαχείριση σε κάθε τομέα, τα σκάνδαλα χωρίς τιμωρία των υπευθύνων, η μικροπολιτική συμφερόντων, τα μεγάλα λόγια, η ανοχή, η σιωπή και γενικότερα η εκμετάλλευση θεσμών και αξιών.

Και ξαφνικά πέσαμε σε κρίση! 

Σοκ και Δέος! 

Η Χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστια οικονομικά προβλήματα. 

Ευθύνες και υπεύθυνοι δεν φαίνονται πουθενά. Για όλα φταίει η κρίση! 

Από εδώ νομίζω αρχίζει το δράμα μας. 

Πάντα κάποιοι φταίνε, αλλά ποτέ Εμείς. Αναρωτιέμαι αν είναι υποτιμητικό να λέμε την αλήθεια; 

Φταίει  λοιπόν η κρίση;

➤Όταν γύρω μας υπάρχουν τόσες ανισότητες κι εμείς αδιαφορούμε, κρυμμένοι πίσω από μικροσυμφέροντα; 

Όταν ανεχόμαστε φαινόμενα παραβατικότητας και επικρατεί η αδικία;

Όταν το χρήμα γίνεται αυτοσκοπός και καθορίζει την ανθρωπιά μας; 

Όταν δεν αναγνωρίζουμε το πιο αξιόλογο και ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της κοινωνίας;

Όταν δεν ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα στη ζωή μας; 

Όταν καταστρέφουμε αντί να προστατέψουμε το περιβάλλον μας; 

Όταν βλέπουμε την εκμετάλλευση αδύναμων ανθρώπων και δεν αντιδρούμε; 

Όταν δεν επικοινωνούμε μεταξύ μας σαν φίλοι, σαν γείτονες και έχουμε αποξενωθεί;

Μήπως φταίει η κρίση που βρίσκονται ανίκανοι άνθρωποι σε θεσμικές θέσεις; Μήπως χρειαζόμαστε νόμους για να υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας; Και πολλά άλλα, για τα οποία δεν φταίνε ''Οι Άλλοι''. 

Οι ατέλειες του οικονομικού και πολιτικού μας συστήματος είναι αυτές που έφεραν την κρίση . Αλλά δυστυχώς Εμείς το επιτρέψαμε, να εξελιχθεί και σε κρίση Αρχών και Αξιών, με τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά μας.

Στο χέρι μας είναι ν' αλλάξουμε τα πράγματα. Αρκεί να το θέλουμε πραγματικά και να κάνουμε τα λόγια πράξεις για το κοινό συμφέρον. Θα πρέπει πρώτα όμως να κατανοήσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν και να υιοθετήσουμε αποτελεσματικούς τρόπους, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να διαμορφώσουμε συνθήκες ευημερίας για την κοινωνία. 

Ας βάλουμε λοιπόν, ο καθένας χωριστά το δικό του λιθαράκι, για να ξελασπώσουμε ως κοινωνία, μέσα από την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας, για να μπορούμε να ελπίζουμε και στη οικονομική μεγέθυνση της Χώρας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.