Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Bitty and Beaus Cafe στο Ουίλμινγκτον. Πότε θα το δούμε στο Κιλκίς;

Το Ουίλμινγκτον είναι παραθαλάσσια πόλη και λιμάνι 115.000 περίπου κατοίκων και βρίσκεται στη νοτιοανατολική Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ, αποτελεί δε το διοικητικό κέντρο της κομητείας του Νιού Χάνοβερ. 
Αυτή η Αμερικανική πόλη έχει μια καφετέρια λίγο διαφορετική από αυτές που γνωρίζετε συνήθως. Το Bitty and Beaus Cafe ανήκει σε ένα ζευγάρι με τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο μικρότερα ο Bitty and Beaus που έχουν Σύνδρομο Down. 

Η αγάπη για τα παιδιά τους αλλά και ο προβληματισμός για την απασχόλησή και την εξεύρεση εργασίας, τους ενέπνευσε να ανοίξουν αυτό το καφέ. Ένα καφέ που δεν αρκείται απλά στην πώλησή του. 

Ήδη από το 2016 που άνοιξε, δουλεύουν 40 άτομα στην πλειοψηφία τους με προβλήματα αναπηρίας σωματικής ή πνευματικής, ενώ το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο Bitty & Beaus η ατμόσφαιρα καθημερινά είναι σχεδόν πανηγυρική, με γέλια, τραγούδια αλλά και χορό, με τη συμμετοχή υπαλλήλων και πελατών! 

Επιπλέον πωλούνται διάφορα προϊόντα από συσκευασίες καφέδων μέχρι ποτήρια, κούπες, ποδιές, καπέλα κ.α. για την οικονομική στήριξη και υποστήριξη του αναπηρικού κινήματος. 

Το Σεπτέμβριο του 2017 αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο κατάστημα στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου