Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η ταινία Αφερίμ! (Aferim!) στον Θερινό Κινηματογράφο Κιλκίς


➤Καλοκαιρινό Σαββατόβραδο στον Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” Στις 15 Ιουλίου, στις 21.30 θα απολαύσουμε την πολυβραβευμένη Ρουμάνικη ταινία “Αφεριμ!” 

Το 1835 ένας αστυνομικός και ο γιος του διασχίζουν τη ρουμανική ύπαιθρο, αναζητώντας έναν τσιγγάνο σκλάβο που κατηγορείται πως πλάνεψε τη γυναίκα του τοπικού άρχοντα. Αυτός ο δημόσιος υπάλληλος με υπερβολικό ζήλο, που θυμίζει σερίφη βγαλμένο από οπερέτα, οργώνει με το άλογό του τα άγρια Βαλκάνια και δεν χάνει ευκαιρία να μαθαίνει στο βλαστάρι του το νόημα της ζωής. 

Στη μικρή τους Οδύσσεια συναντούν ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων και πεποιθήσεων: Τούρκους και Ρώσους, Χριστιανούς και Εβραίους, Ρουμάνους και Ούγγρους. Όλοι τους βρίσκονται απέναντι ο ένας στον άλλο, αναπαράγοντας προκαταλήψεις που περνάνε από γενιά σε γενιά. Ακόμα και όταν βρίσκουν τον σκλάβο, η περιπέτεια τους απέχει πολύ απ’ το τέλος της...

Απολαυστική ταινία που θα σας χαρίσει εγγυημένα μια από τις πιο πλήρεις και πλούσιες εμπειρίες θέασης σε κινηματογράφο. Μια ταινία που ακόμα και ο τρόπος ομιλίας και οι συνεχείς διάλογοι βοηθούν στο να αποκτήσει ένα ρυθμό στον οποίο ο θεατής παραδίδεται αμαχητί! Μην τη χάσετε με τίποτε!

Σκηνοθεσία: Radu Jude

Σενάριο: Radu Jude

Πρωταγωνιστούν:Adina Cristescu, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Alexandru Dabija, Cuzin Toma, Luminita Gheorghiu, Mihaela Sirbu, Mihai Comanoiu, Teodor Corban, Victor Rebengiuc - See more at: http://cinefreaks.gr/movie/aferim/#sthash.gq9StY0P.dpuf

Χώρα: Ρουμανία

Διάρκεια: 108'

Είδος ταινίας: Δράμα, Περιπέτεια

Βραβεία: Καλύτερης σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πεκίνου, Καλύτερου σκηνοθέτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου,Α' ανδρικού, Β' ανδρικού, Α' γυναικείου, σεναρίου κ.α στα βραβεία Gopo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.