Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

118 εκ. € για την ενίσχυση του κλάδου της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών και της μεταποίησης των αλιευτικών προϊόντων

Με Αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, καθορίσθηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή και την υλοποίηση επτά (7) βασικών παραγωγικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020,
Συγκεκριμένα οι ως άνω Αποφάσεις αφορούν :

Τρία Μέτρα για τις «παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια», συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 60.158.782 €.

Το Μέτρο της «Μεταποίησης προϊόντων Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας», συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 50.000.000 €.

Δύο (2) Μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών, συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 4.750.000 € και

Ένα Μέτρο για επενδύσεις επί του σκάφους με σκοπό «την προστιθέμενη αξία, την ποιότητα των προϊόντων και τη χρήση των ανεπιθύμητων αλιευμάτων, καθώς και την άμεση εμπορία των προϊόντων από το σκάφος», συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 2.000.000 €.

Την καταβολή ενίσχυσης για την προετοιμασία των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο εφαρμογής της Προτεραιότητας 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του ΕΠΑλΘ 2014-2020, (Προγράμματα Leader). (781.000€)

Στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα, θα ακολουθήσει όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, «Πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων», για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), στα παραπάνω Μέτρα του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε σχετικά: «Αξιοποιούμε τους Κοινοτικούς Πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας προς όφελος των αλιέων μας, των υδατοκαλλιεργητών και των μεταποιητών των αλιευτικών προϊόντων. 

Ο κλάδος της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών και γαστρονομικό πόλο έλξης για πλήθος τουριστών ανά τον κόσμο.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουμε ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια για την ενίσχυση και ανάταση του κλάδου. 

Σε συνέχεια των νομοθετικών πρωτοβουλιών που προωθούμε, όπως ο επαναπροσδιορισμός του απαρχαιωμένου θεσμικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματικότητα των αλιέων, την κάλυψη του κενού για το θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ερασιτεχνών ψαράδων, τον συνδικαλιστικό νόμο για τον πρωτογενή τομέα και το κυρωτικό νομοσχέδιο για τις αλιευτικές παραβάσεις, εκμεταλλευόμαστε όλους τους διαθέσιμους οικονομικά πόρους για την επίτευξη μιας βιώσιμης και αειφόρου διαχείρισης τόσο των θαλάσσιων βιολογικών πόρων, όσο και του επαγγέλματος των απασχολούμενων με τον κλάδο της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών.»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.