Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Από αύριο «Δίνω αίμα, δίνω ζωή!»

Ραντεβού με την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη έχουν από το Σάββατο 24 Ιουνίου, οι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αλλά και όχι μόνο, καθώς ξεκινά η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς.
Όλα είναι έτοιμα για τους εθελοντές αιμοδότες ώστε να προσφέρουν απερίσπαστοι και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το κύμα ανθρωπιάς που «δροσίζει» την κοινωνία μας.

Εδώ και χρόνια ο δήμος έχει αναδείξει σε ζήτημα ιδιαίτερης βαρύτητας την επιτυχία των εθελοντικών αιμοδοσιών που διοργανώνει τακτικά, δημιουργώντας κάθε φορά νέο ρεκόρ συγκέντρωσης μονάδων αίματος. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη βαρύτητα επιδεικνύεται στην προσφορά αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, όπως και στη δωρεά οργάνων σώματος και μυελού των οστών.

Με το σύνθημα «Δίνω αίμα, δίνω ζωή!» οι ειδικές ομάδες του δήμου συνεχίζουν μεταφέρουν το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης σε όλη την έκταση του δήμου ευαισθητοποιώντας μικρούς και μεγάλους εθελοντές, με στόχο να υπάρξει και πάλι μεγάλη συμμετοχή, διατηρώντας τη δυναμικότητα της Τράπεζας Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών ώστε να βοηθά όπου είναι δυνατόν, ιδίως το καλοκαίρι που οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες.

Το πρόγραμμα
Το μεγάλο εθελοντικό κίνημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενισχύεται και στηρίζεται από το σύνολο των τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής, κάνοντας δική τους υπόθεση κάθε Εβδομάδα Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς. Μεταξύ άλλων, αρωγοί και συνοδοιπόροι και σ’ αυτή την εκστρατεία είναι η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, ο Σύλλογος Γυναικών «Εστία», η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Σύλλογος Γυναικών Ρετζικίου, ο Σύλλογος Ποντίων «Καλλιθέα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ.Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ.Παπανικολάου», έχει ως εξής:

► Σάββατο 24.6.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Ανθέων 14)
& Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων

► Κυριακή 25.6.2017 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Δευτέρα 26.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Τρίτη 27.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Τετάρτη 286.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Πέμπτη 296.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

► Παρασκευή 306.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

► Σάββατο 16.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Τέλος, να τονιστεί ότι παράλληλα με την αιμοδοσία θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.