Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση τιμής και μνήμης εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς αγωνιστών

Υπογράφει ο Κώστας Σαπρανίδης
Σήμερα 11-6-2017, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης των 101 εκτελεσμένων αγωνιστών κρατουμένων του στρατόπεδου Παύλου Μελά που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κοντά σ' αυτόν τον τόπο, καθώς και των 4 αγωνιστών κατοίκων Διαβατών που δολοφoνήθηκαν από τους συνεργάτες του κατακτητή, στο μνημείο που βρίσκεται προ του χωριού των Διαβατών στη διακλάδωση για Κιλκίς.
Η εκδήλωση έγινε από το παράρτημα Σίνδου Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ , παρουσία μελών και των παραρτημάτων Θεσσαλονίκης, συγγενών των νεκρών, καθώς και του αντιδημάρχου Διαβατών Δημήτρη Σκουλαριώτη. Κατατέθηκαν στεφάνια, ακολούθησε το πένθιμο εμβατήριο και ο Εθνικός ύμνος.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον αντιπρόεδρο της πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) Κώστα Σαπρανίδη, την οποία παραθέτουμε.

"Και ισχύει αυτό επειδή:
-Εκτός από τη δίκη της Νυρεμβέργης που δίκασε ελάχιστους πρωτοκλασάτους αξιωματούχους των Γερμανών και άφησε ουσιαστικά στο απυρόβλητο τις αμέτρητες, τις εκατοντάδες χιλιάδες των άλλων εγκληματιών.

- Και στην Ελλάδα οι εθνοπροδότες εγκληματίες πολέμου δεν πλήρωσαν για τα κακουργήματά τους. 

Ή δεν διώχθηκαν δικαστικά, ή παραπέμφθηκαν και δεν δικάστηκαν ή αθωώθηκαν από το νέο κράτος προτεκτοράτο, που στήθηκε από το σφαγέα Τσόρτσιλ.
Άλλωστε ποιος θα τολμούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη τους, η οποία απαρτίζονταν βασικά από τους ίδιους τους θήτες; 

Την άλλη μέρα θα έχανε τη ζωή του από τα αποσπάσματα θανάτου των παρακρατικών, των ίδιων των φονιάδων, των πρώην ταγματασφαλιτών, οι οποίοι αλώνιζα όλη τη χώρα βασανίζοντας και δολοφονώντας τους αφοπλισμένους αγωνιστές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, τους αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα.
Έτσι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο ιμπεριαλισμός χρειάζεται πάντα όλον αυτό των εσμό των φονιάδων που τους κρατά στην εφεδρεία και τους βγάζει στο προσκήνιο, ιδιαίτερα και σε περιόδους κρίσης.

Όπως και τώρα που βγάζει από την εφεδρεία τους απογόνους των ταγματασφαλιτών , τα φασιστοειδή της εγκληματικής Χρυσής Αυγής,
Της Χρυσής Αυγής , που με απίθανες καθυστερήσεις της κυβέρνησης ΤΟΥΣ και της δικαιοσύνης ΤΟΥΣ στη δίκη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, κατορθώθηκε να αποφυλακισθούν οι υπόδικοι βουλευτές τους μαζί και με τον αρχηγό τους τον Μιχαλολιάκο, ακόμη και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσα και να προκαλούν, απειλώντας, τραμπουκίζοντας και βρίζοντας.

Για τη δικαίωση της ηττημένης Γερμανίας – και όχι την τιμωρία της- να πούμε ότι, σχεδόν από την πρώτη μέρα μετά την ήττα της, τα οικονομικά μεγαθήρια των άσπονδων συμμάχων μας άγγλων και αμερικανών:

-Από τη μια μεριά έριξαν μεγάλα κεφάλαια για την ανόρθωση της οικονομίας της από τις πολεμικές καταστροφές και από την άλλη την απάλλαξαν (στην πράξη) από τις οφειλόμενες αποζημιώσεις προς τις κατεστραμμένες απ’ αυτούς χώρες, όπως και για τη χώρα μας.

(Διέθεσαν βέβαια και κεφάλαια για την καθημαγμένη χώρα μας, κύρια όμως για στρατιωτική στήριξη του κράτους του ζόφου που έστησαν με την επέμβαση του αγγλικού στρατού και δύναμη κρούσης τους, τους συνεργάτες του κατακτητή, που φυσικά, για να τσακίσουν το γιγαντωμένο ΕΑΜικό κίνημα του 80% του ελληνικού λαού, οδήγησαν στοχευμένα στον αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο που έφερε τον λαό μας σε πλήρη εξαθλίωση).

Έτσι η Γερμανία αντί να αποζημιώνει για τις καταστροφές που μας έκανε και να αποπληρώνει το κατοχικό δάνειο (ή – γιατί όχι - να στέλνει εργατικό δυναμικό και στη χώρα μας, για να αποκαταστήσει τις τεράστιες ζημιές που έκανε), δέχονταν εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους Έλληνες εργάτες για να ανορθώνουν την δική της οικονομία και να είναι σήμερα η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Της ευρωπαϊκής ένωσης, της λυκοσυμμαχίας των οικονομικών μεγαθηρίων της Ευρώπης, η οποία με τα περιβόητα «κεκτημένα» της, έφερε το λαό μας και πάλι σε πλήρη εξαθλίωση.

Απλά οι καταστροφές που έκαναν σε βάρος μας αλληλοδιαδόχως οι ιμπεριαλιστές Γερμανοί, στη συνέχεια οι Άγγλοι και κατόπιν οι Αμερικανοί με τα όπλα και το χρήμα τους, τις κάνουν τώρα όλοι μαζί οι ιμπεριαλιστές με τα οικονομικά, πολιτικά και νομικά μέσα της Ευρωπαϊκής τους Ένωσης.

Το ποσό που οφείλει η Γερμανία για πολεμικές επανορθώσεις και το βίαιο κατοχικό δάνειο, υπολογίζεται σήμερα από άλλους σε 280-340 δις Ευρώ και από άλλους σε πολύ περισσότερα.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αρνείται να πληρώσει αυτά που μας χρωστάει και όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να τα ζητήσουν.
Αλλά ούτε και η σημερινή κυβέρνηση της περιβόητης «πρώτη φορά αριστερά» τόλμησε να τα ζητήσει.

Ήδη ο Τσίπρας δήλωσε ότι το θέμα της αποζημίωσης είναι ηθικό και όχι οικονομικό !

Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές
Ενώ η Γερμανία δεν πληρώνει το χρέος της προς τη χώρα μας, πιέζει αφόρητα για την αποπληρωμή των δανείων, που χρηματοδότησαν την πλουτοκρατία της χώρας μας για να ξεπεράσει την κρίση της και να αυξήσει την κερδοφορία της .
Την χρηματοδότησαν με δάνεια τα οποία βέβαια χρεώνονται στο λαό με τα ατέλειωτα χαράτσια και την καρατόμηση μισθών και συντάξεων, που τον έφεραν σε πλήρη εξαθλίωση.

Και τώρα με την κυβέρνηση, … της «Πρώτη φορά αριστερά» !!!- τρομάρα μας !, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, από εκεί που την σταμάτησε ο λαός με τους αγώνες του.

Αυτή η κυβέρνηση βγάζει όλη την βρώμικη δουλειά, που δεν μπορούσαν να βγάλουν οι προηγούμενοι. Βγάζει μάτι ο τρόπος με τον οποίο στηρίχθηκε και στηρίζεται από την πραγματική εξουσία, την πλουτοκρατία, τον ΣΕΒ, από τις εφημερίδες και τα κανάλια τους.

Αλλά και ποια «πρώτη φορά αριστερά» αλήθεια; 

Έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι. Ξαναπαίχτηκε το έργο.

Το έπαιξε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τα: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και το «θα ξηλώσουμε τις βάσεις» και άλλα παρόμοια, ενώ αυτοί ούτε καν τέτοια προωθημένα ψέματα δεν τολμούν να προφέρουν.

Εφαρμόζουν κι αυτοί την (και από πιο παλιά) πολυπαιγμένη συνταγή με άλλα ανάλογα χοντρά ψέματα όπως :

-Ότι, με σκληρή διαπραγμάτευση, θα καταργήσουν τη λιτότητα τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη, σε συμπαράταξη με τους άλλους ευρωπαίους «εταίρους του Νότου»…, Ενώ τη λιτότητα την έχουν γιγαντώσει και την μεγαλώνουν χωρίς σταματημό.

-Ότι θα σκίσουν τα δύο προηγούμενα μνημόνια, ενώ ψήφισαν το τρίτο, μάλιστα μαζί με τη Ν. Δημοκρατία (με τη σικέ βέβαια αντιπολίτευσή της ουσιαστικά στα τριτεύοντα), καθώς και μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Και βέβαια ψήφισαν και το τέταρτο, το πιο αιμοσταγές και του κατήφορου αυτού «ουκ έστε τέλος»

Και τώρα, για να πετύχουν την δεύτερη αξιολόγηση, ψηφίζουν ακατάπαυστα νόμους με τους οποίους κατακρημνίζουν εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ διευρύνουν και επαυξάνουν τα χαράτσια . Μέχρι και νόμο κόφτη ψηφίζουν για να επιβάλλονται αυτόματα περικοπές και φόροι.
Με απύθμενο θράσος όλα αυτά τα παρουσιάζουν σαν μεγάλες επιτυχίες.
Εμείς καλούμε το λαό να μην τσιμπήσει από το σανό που του σερβίρουν και να ξεσηκωθεί να αντιπαλέψει τη μεγάλη απάτη.
Να παλέψει οργανωμένα μέσα από μια λαϊκή Συμμαχία: 

- Για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση όλων των απωλειών, της περιόδου της κρίσης.

- Για την κατάργηση όλων των αβάσταχτων φόρων που επιβλήθηκαν στο λαό και την φορολόγηση της πλουτοκρατίας με 45%.

- Για την μη εφαρμογή του 4ου μνημονίου. 

- Για την άμεση αποπληρωμή του χρέους της Γερμανίας στη χώρα μας και την πληρωμή του χρέους της χώρας μας από την οικονομική ολιγαρχία, η οποία το δημιούργησε.

Συναγωνιστές και φίλοι

Οι ιμπεριαλιστές Αμερικανοί με τους Ευρωπαίους ετέρους τους ανάβουν συνέχεια φωτιές τοπικών πολέμων σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ, το Αφγανιστάν τη Λιβύη, την Ουκρανία και πάει λέγοντας.
Χρέος όλων των λαών, μαζί και του δικού μας, είναι να αναλάβουν οι ίδιοι συντονισμένη δράση αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων.

Να αντισταθούν στην ιμπεριαλιστική επίθεση και να ανοίξουν το δρόμο για λαϊκή εξουσία, για σοσιαλισμό.

Είναι ο μόνος δρόμος για να μη γνωρίσει η ανθρωπότητα, ο λαός μας, άλλα ολοκαυτώματα, άλλες μαζικές εκτελέσεις, σαν αυτήν που τιμάμε σήμερα.
Σ’ αυτόν το δρόμο και τον αγώνα αφιερώσαμε εμείς οι αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ ολόκληρη τη ζωή μας και θα τον συνεχίσουμε ,όσο ζούμε, μέχρι να γίνουν πράξη τα ιδανικά τα οράματα και οι σκοποί του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.

Πιστεύουμε ακράδαντα, αν και δεν πήραμε δικαίωση για τους νεκρούς μας, ούτε εκδίκηση, ότι θα πάρουν τα «όνειρα εκδίκηση» και ότι αυτή θα είναι ένας κόσμος καλύτερος, ανθρώπινος. Θα είναι σοσιαλιστικός. Θα είναι ο κόσμος της εξανθρωπισμένης ανθρωπότητας.

Αθάνατοι οι 105 αγωνιστές που δολοφονήθηκαν σ’ αυτόν τον τόπο από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.