Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Δωρεάν κολύμβηση μέσω ΕΣΠΑ στον Αλέξανδρο Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Αλέξανδρου" Κιλκίς
Η Κολύμβηση, τα οφέλη της και ενασχόληση της νεολαίας μας με αυτήν
Η Κολύμβηση είναι ένα από τα αθλήματα με τα μεγαλύτερα οφέλη για τον άνθρωπο τόσο για τη σωματική όσο για την πνευματική και ψυχική υγεία του.
Γυμνάζει ολοκληρωμένα το μυοσκελετικό σύστημα του ανθρώπου, αναπτύσσει νοητικές δεξιότητες και ενισχύει όσο κανένα άλλο άθλημα την αυτοπεποίθηση του αθλούμενου.

Η χρησιμότητά του ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την αξία ζωτικής σημασίας που έχει ιδιαίτερα για τα παιδιά. Η ικανότητα του παιδιού να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην έκθεσή του στο υγρό στοιχείο , ιδίως στη θάλασσα κατά τις θερινές διακοπές της οικογένειας , είναι αναμφίβολα σημαντική και απόλυτα αναγκαία.

Η Κολύμβηση μπορεί να αρχίσει να διδάσκεται από πολύ μικρή ηλικία. Τα μαθήματα στην μικρή πισίνα επιτυγχάνουν την εξοικείωση του παιδιού , την ασφαλή πρώτη γνωριμία με το άθλημα και την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την κατοπινή σωστότερη εκμάθηση της Κολύμβησης.

Στην Ακαδημία του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι απόλυτα καταρτισμένο με γνώση του αθλήματος , ικανότητα μεταδοτικότητας των κολυμβητικών δεξιοτήτων και παιδαγωγική επάρκεια πιστοποιημένη από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΦΑΑ).

Η οργανωτική δομή της κάθε διδακτικής ώρας εξασφαλίζει τις καλύτερες διδακτικές συνθήκες. Τα τμήματα είναι κλειστά και ολιγομελή , με τον κάθε δάσκαλο να έχει μέγιστο αριθμό μαθητών τους εννιά (9) ανά διδακτική ώρα .

Μετά το στάδιο της εξοικείωσης και της υιοθέτησης των βασικών δεξιοτήτων στην μικρή πισίνα ακολουθεί η εκμάθηση της κολύμβησης στην μεγάλη πισίνα μέσα από προπονητικές μονάδες ειδικά διαμορφωμένες με τον ανάλογο βαθμό δυσκολίας και την κατάλληλη μεθοδολογία.

Ακολουθεί η εκμάθηση των τεσσάρων στυλ κολύμβησης , ''ελεύθερο'', ''ύπτιο'', ''πρόσθιο'' και ''πεταλούδα'' όπου σταδιακά ο αθλητής εξειδικεύεται στις τεχνικές του κάθε στυλ και μπορεί να συμμετέχει πλέον σε προ αγωνιστικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Οι πισίνες στο κολυμβητικό κέντρο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ είναι πιστοποιημένες και πληρούν όλες τις αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Λειτουργεί υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου του νερού με αυτόματο ρυθμιστή χλωρίωσης και pH , ενώ οι συχνές προβλεπόμενες εξετάσεις του νερού από πιστοποιημένα εργαστήρια εγγυώνται την υπεύθυνη και ασφαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και γίνονται καθημερινά στο Αθλητικό Κέντρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.