Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ερώτηση Χατζησάββα για τα νέα πλευρικά διόδια στον κόμβο Πολυκάστρου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
"Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο επίκειται η κατασκευή νέων πλευρικών διοδίων στους Ευζώνους, στον κόμβο Πολυκάστρου Κιλκίς. Το τμήμα αυτό του άξονα Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.) – ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου στην χώρα μας για περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπους, με κίνηση ιδιαίτερα αυξημένη αλλά και βεβαρυμμένη λόγω φορτηγών βαρέως τύπου κατά την θερινή περίοδο. 
Επίσης, το συγκεκριμένο τμήμα του εθνικού οδικού άξονα στο οποίο αποφασίσθηκε η κατασκευή πλευρικών διοδίων, είναι το μόνο με αμφίδρομη κυκλοφορία και στο οποίο καταγράφονται σημαντικές και μεγάλες φθορές, λόγω ελλιπούς συντήρησης όπως και έλλειψη ηλεκτροφωτισμού σε αρκετά σημεία του.

Σε αυτήν την κυβερνητική απόφαση, έντονες και άμεσες είναι οι αντιδράσεις, τόσο των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και του συνόλου της κοινωνίας του Κιλκίς, οι οποίοι την καταγγέλλουν ως απαράδεκτη και απαιτούν την άμεση αναθεώρησή της. 

Υποστηρίζεται πως ενώ εδώ και πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία του Κιλκίς απαιτεί από την Πολιτεία, η οποία μέχρι σήμερα πραγματικά αδιαφορεί πλήρως, την αναβάθμιση του οδικού τμήματος του άξονα Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβο του Πολυκάστρου ως τον κόμβο της Χαλάστρας καθώς αποτελεί το μοναδικό τμήμα του εθνικού μας οδικού άξονα χωρίς την στοιχειώδη διαχωριστική υποδομή, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο, να χάνονται ζωές από τροχαία δυστυχήματα με μετωπικές συγκρούσεις, αντιθέτως αυτή προβαίνει στη λήψη μιας απόφασης η οποία ξεπερνά κάθε έννοια κυνισμού και εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Η απόφαση λειτουργίας πλευρικών διοδίων στο δρόμο καρμανιόλα, εν όψει της παραχώρησής του σε ιδιώτες, χωρίς τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις, χαρακτηρίζεται από τους αντιδρούντες φορείς και την τοπική κοινωνία ως ανεύθυνη και καιροσκοπική πράξη, με μοναδικό στόχο να παραλάβει ο παραχωρησιούχος ιδιώτης μια άκρως προσοδοφόρα πηγή χωρίς την παραμικρή προαπαίτηση για τη στοιχειώδη και σωτήρια για ανθρώπινες ζωές αναβάθμισή της. 

Αντί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να υλοποιήσει των αναγκαία σύνδεση των μετωπικών διοδίων του Μεθοριακού Σταθμού Ευζώνων, τα οποία έχουν αναγγελθεί, με την αναβάθμιση του τμήματος Πολυκάστρου – Χαλάστρας, παρόλα αυτά αποφασίζει την λειτουργία πλευρικών διοδίων στον κόμβο Πολυκάστρου.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Με δεδομένες τις αρνητικές επιπτώσεις οι οποίες θα επέλθουν από την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στον κόμβο Πολυκάστρου, τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην καθημερινότητα της ευρύτερης αυτής περιοχής και σε συνάρτηση με τις καθολικές, έντονες και αιτιολογημένες αντιρρήσεις των τοπικών φορέων και της κοινωνίας του Κιλκίς, προτίθεται να αναθεωρήσει και να ακυρώσει η συγκυβέρνηση την υλοποίηση της απόφασής της αυτής;

Έχει την πρόθεση η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να προσέλθει σε διάλογο με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία του Κιλκίς, προκειμένου να εξευρεθούν οι δέουσες λύσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία τους ταλαιπωρούν και τα οποία αφορούν στην αναβάθμιση του οδικού τμήματος του άξονα Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβο του Πολυκάστρου ως τον κόμβο της Χαλάστρας;"

Αθήνα, 08/06/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Εχεις απολυτο δικιο για το δρομο καρμανιολα.ομως ολοι οι γιτονες που μπαινουν σαβαταοκυριακο για ενα μπανιο στις κοντινες παραλιες με γεματο το πορτμπαγκαζ τροφιμα, αφηνουν αραγε τιποτα σε αυτη την ερμη χωρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.