Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Τι λέει η ΚΝΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Ανακοίνωση ΚΝΕ 
«Φέτος η 26η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει τη νεολαία να αγωνιά για το μέλλον της, μετά από 4 μνημόνια και μέτρα έως το 2060. Το όνειρο κάθε νέου να ζήσει με αξιοπρέπεια συνθλίβεται από το 60% της ανεργίας, την εργασιακή περιπλάνηση, τους μισθούς πείνας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το διάστημα η κυβέρνηση συζητά για τη νομιμοποίηση της κάνναβης ως "σκαλοπάτι" για τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών.

Διαφημίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ναρκωτικά, πιέζοντας για την πλήρη εφαρμογή αυτής της πολιτικής και στην Ελλάδα.

Τα "κατορθώματα" όμως της πολιτικής της ΕΕ μιλούν από μόνα τους και οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί:

84 εκατομμύρια χρήστες, που κάθε χρόνο αυξάνονται! (ΟΗΕ, 2016)

Πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο στα ποσοστά καθημερινής χρήσης ουσιών σε μαθητές, με 2,5 εκατ. συστηματικούς χρήστες χασίς (ΟΗΕ, 2016). 

Η ΕΕ αποτελεί τον κύριο διάδρομο διακίνησης παράνομων ουσιών σε όλο τον κόσμο (ΟΗΕ, 2016).

Τα ποσοστά χρήσης στη χώρα μας παρά την όξυνση του προβλήματος είναι σημαντικά κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ.

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση, αντί να οργανώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και να στηρίξει τις δομές απεξάρτησης και επανένταξης, κόβει τη χρηματοδότησή τους και ταυτόχρονα προχωράει στην ίδρυση των λεγόμενων χώρων υγιούς χρήσης. Στην πραγματικότητα περιθωριοποιεί τους χρήστες, υπονομεύει τη δυνατότητά τους να απεξαρτηθούν και να επανενταχθούν, να επανεξετάσουν τον τρόπο ζωής τους.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτοστατήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια στην άμβλυνση των αντιστάσεων της νεολαίας. Στηρίζει και συμμετέχει στα "ναρκωφεστιβάλ" καλλιεργώντας την ανοχή στη χρήση και την εξάρτηση, ντύνοντας με "προοδευτικό" περιτύλιγμα αντιδραστικές και αντιεπιστημονικές θέσεις. 

Τα παραμύθια...
Ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας έδειξαν ισχυρά αντανακλαστικά, γι' αυτό σήμερα χρησιμοποιούν τον "Δούρειο Ίππο" της "θεραπευτικής χρήσης" της κάνναβης για να δρομολογήσουν εκ νέου τη νομιμοποίηση της χρήσης. 

Δε νοιάζονται για τη θεραπεία των ασθενών αυτοί που διέλυσαν τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, αυτοί που μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα! Ακόμα και αν κάποιο συστατικό απομονωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί ιατρικά, δεν χαρακτηρίζεται "θεραπευτικό" κανένα ναρκωτικό. 

Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν απελευθέρωση της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και "κοινωνικό θάνατο".

Μας θέλουν να προσφέρουμε φθηνά εργατικά χέρια και θολωμένο μυαλό! Είναι προκλητικοί: Αυτοί που εφαρμόζουν μέτρα φοροληστείας τώρα επικαλούνται τα κέρδη από τη νομιμοποίηση της κάνναβης μέσω της φορολογίας. Οι εκπρόσωποι της πολιτικής που έχει τσακίσει το δικαίωμά μας στη δουλειά, που μας στέλνει στην ανεργία, να μας λένε ότι έτσι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών δεν είναι η απάντηση στην πολιτική της καταστολής. Η καταστολή στέλνει το χρήστη στη φυλακή και η νομιμοποίηση κρατάει το χρήστη στη σκλαβιά της χρήσης και της εξάρτησης. Δεν είναι τυχαίο ότι σε χώρες που έχουν νομιμοποιηθεί τα ναρκωτικά, η χρήση και η εξάρτηση πολλαπλασιάζονται, αφού υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση και κοινωνική αποδοχή.

Μιλούν για ελευθερία όσοι μας οδηγούν στη σκλαβιά. Η καπιταλιστική κοινωνία, αφού πρώτα στερεί κάθε ελευθερία, κάθε δικαίωμα, εμφανίζει τη χρήση ναρκωτικών ως "ελεύθερη επιλογή". Πραγματικά ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δει καθαρά τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη ζωή του. 

Που ψάχνει τη διέξοδο έξω από τα όρια του συστήματος που του προβάλλει ως μονόδρομο την εκμετάλλευση, τον ανταγωνισμό, την υποταγή. Που έχει ισότιμες σχέσεις με τους γύρω του, επικοινωνεί, μοιράζεται, δημιουργεί, που μέσα από τη συλλογική δράση κατακτά ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
Η αλήθεια είναι...

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και έχει τις αιτίες του στην καρδιά της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η ανεργία, η σχολική διαρροή, ο κοινωνικός - ταξικός αποκλεισμός, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η έλλειψη ελευθερίας, η απουσία νοήματος είναι οι όροι που οξύνουν το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Το καπιταλιστικό σύστημα έχει διπλό "όφελος" από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

• Τμήμα της νεολαίας στέλνεται στο περιθώριο και δε βλέπει με "καθαρό" μυαλό την πραγματικότητα, δεν αμφισβητεί το σύστημα και δεν μπαίνει στον αγώνα για να το ανατρέψει.

• Τα ετήσια κέρδη, από το νόμιμο και το παράνομο εμπόριο, είναι αμύθητα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Η δύναμη για να κερδίσουμε όσα μας στερούν είναι στα χέρια και στο μυαλό μας, στη συλλογική διεκδίκηση. Μην αφήσεις τη δυσφορία που νιώθεις ενάντια στην αδικία και στην εκμετάλλευση να μετατραπεί σε σκλαβιά ψευδαισθήσεων, σε παραίτηση. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να σπαταλά τη ζωή του ψάχνοντας λύση στη φυγή.

Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!

Σε καλούμε στο δρόμο της ανυπότακτης ζωής! Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και στην αδικία. Στην πάλη για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.