Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση ΚΚΕ Κιλκίς για τον πρωτοπόρο ρόλο των βιομηχανικών εργατών

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει ο εργαζόμενος τον πλούτο που παράγει, να έχει μόνιμη δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζει χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας με αποδοχές και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής.
Αντί για αυτό, ο λαός σήμερα ζει μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, οι νέοι εργάζονται και ζουν σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενεών γιατί αυτό επιβάλλει το κυνήγι του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων.

Τι όμως μπαίνει εμπόδιο στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας;

Οι κηφήνες, αυτοί που καρπώνονται χωρίς να παράγουν. Η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, το ότι μια χούφτα κεφαλαιοκράτες αποφασίζουν τι και πώς θα παραχθεί, ότι κριτήριο είναι η κερδοφορία των λίγων και όχι η ικανοποίηση των αναγκών του λαού. 

Αυτό είναι το εμπόδιο της κοινωνικής εξέλιξης και γι’ αυτό πρέπει να φύγει από τη μέση. Η σαπίλα αυτού του συστήματος εκφράζεται με το ότι το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως έχει το 50% του πλούτου, την ίδια στιγμή που το 71% του πληθυσμού ζει με λιγότερο από 8 ευρώ ημερησίως!

Ούτε στην δευτέρα παρουσία η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη θα σημαίνει ικανοποίηση των αναγκών μας.

Η μεγάλη κερδοφορία σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία στηρίχτηκε στο ξε-ζούμισμα των εργατών.

Η μεγάλη κερδοφορία και σε εργοστάσια του νομού Κιλκίς δεν έφεραν αποκατάσταση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Προτάσσουν το σχέδιο δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Κιλκίς, το οποίο είναι και πάγιο αίτημα των βιομηχάνων, στην οποία θα κυριαρχούν οι εξευτελιστικοί μισθοί, τα 10ωρα, 12ωρα και 16ωρα εργασίας, η περιστασιακή απασχόληση, η υπερωριακή απλήρωτη εργασία, η απαγόρευση του συνδικαλισμού κ.ά. 

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη για την οποία μας καλούν να κάνουμε θυσίες. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για να διευκολύνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, για να γίνει φτηνότερος ο εργάτης για να κερδίζουν τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες.

Οι ίδιοι ομολογούν ότι ούτε μέχρι το 2060 η ανεργία δεν θα φτάσει τα επίπεδα του 2008, οι ίδιοι ομολογούν ότι τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, είναι μόνιμα γιατί μόνιμη είναι η ανάγκη του κεφαλαίου για παραπάνω κέρδος.

Την καπιταλιστική ανάπτυξη υπηρετούν και εκείνες οι δυνάμεις -με «δεξιό» ή «αριστερό» ιδεολογικό στίγμα- που εμφανίζουν ως λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα. Ζητούν από το λαό να υποκλιθεί σε τμήματα του κεφαλαίου, εγχώρια ή διεθνή, που για τα δικά τους συμφέροντα στηρίζουν ή προσαρμόζονται σε φυγόκεντρες τάσεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Ενάντια στην εκμετάλλευση και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Ο πόλεμος στα δικαιώματα μας και τη ζωή μας είναι πόλεμος για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου για νέες αγορές. Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, όταν δεν επαρκούν τα «ειρηνικά» μέσα.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ο στόχος της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» είναι ο στόχος του ελληνικού κεφαλαίου, στον ανταγωνισμό του κυρίως με την τουρκική αστική τάξη στην περιοχή. Για το λαό σημαίνει νέες περιπέτειες και κινδύνους.

Γι’ αυτό και η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την ειρήνη και προστασία των συνόρων πρέπει να συνδέεται: Με την καταδίκη της πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με το συντονισμό της πάλης με άλλους λαούς, με το στόχο της ανατροπής της καπιταλιστικής εξουσίας στην Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες, για να ζήσουν οι λαοί πραγματικά ειρηνικά.

Οι ιμπεριαλιστές με των λαών το αίμα τη γη ξαναμοιράζουν, γι’ αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Να απομονώσουμε αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει. Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα του συστήματος, μαντρόσκυλο που χτυπάει εργάτες για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών.

Υπάρχει λύση σήμερα; Υπάρχει μόνο με δυνατό ΚΚΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να αναγεννηθεί το εργατικό κίνημα, να συγκροτηθεί μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια.

Η Ιστορία της ταξικής πάλης, η νίκη της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που φέτος γιορτάζουμε τα 100χρονά της, άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για να γίνει η εργατική τάξη, που παράγει τον πλούτο, η τάξη που οργανώνει την παραγωγή προς όφελος όλων των εργαζομένων.

Οι εξελίξεις φανερώνουν τα τεράστια, άλυτα αδιέξοδα του καπιταλισμού, που το μόνο που μπορεί να «προσφέρει» στην ανθρωπότητα είναι κρίσεις, φτώχεια, ανεργία και πολέμους.

Οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός μπορεί και πρέπει να επιλέξει ο ίδιος με τη θέληση και τη δράση του την έξοδο από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, σχεδιάζοντας αλλιώς την παραγωγή, την οικονομία, τις σχέσεις με άλλες οικονομίες.

Για να γίνει πράξη αυτή η προοπτική, χρειάζεται να κατακτήσει τα «κλειδιά» της οικονομίας, να περάσει η εξουσία στα δικά του χέρια. Αυτό αποτελεί τη μόνη πραγματική εναλλακτική λύση σήμερα και αξίζει κάθε θυσία.

Οι μόνες θυσίες που έχουνε αξία, είναι στον αγώνα για άλλη εξουσία.

Με αυτό το περιεχόμενο και τα παραπάνω ζητήματα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την ΤΟ βιομηχανίας και την ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, για τον πρωτοπόρο ρόλο των βιομηχανικών εργατών, την Τετάρτη 5 Ιούλη, στα 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.