Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΚΚΣ Κιλκίς: Η δράση "Παί-Ζουμε μαζί" στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Το πρόγραμμα ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ εντάσσεται στις δραστηριότητες κοινωνικοποίησης και πρόκειται για ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που διοργανώνουν από κοινού, το σχολείο με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, διήρκεσε όλη τη σχολική χρονιά με συχνότητα μία φορά το μήνα. 
Οι συμμετέχοντες προπονήθηκαν στο παραολυμπιακό άθλημα Boccia και στο μπάσκετ. Σε όλο αυτό το διάστημα ωφελούμενοι του Κέντρου και μαθητές του 2ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συν- προπονηθούν, να συν-υπάρξουν, να γνωριστούν, να αποκτήσουν κοινά ενδιαφέροντα να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. 

Με τον τρόπο αυτό, και έχοντας ως μέσο το boccia, αντιλήφθηκαν τη διαφορά της αναπηρίας, την ισότητα που απορρέει ακριβώς από αυτή τη συνύπαρξη κάτι που αποτελεί τον κύριο στόχο του ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. 

Ήταν συγκινητική η ωριμότητα και η δεκτικότητα των μαθητών που συμμετείχαν, δημιουργώντας ένα φιλικό και άκρως λειτουργικό περιβάλλον για τους ωφελούμενους του Κέντρου.

Στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο των αθλητικών επιδείξεων, να παρουσιάσουν το παραολυμπιακό άθλημα BOCCIA. Η όμορφη εκδήλωση, περιλάμβανε αγώνα μπάσκετ και ποδόσφαιρο, όπως και επίδειξη παραδοσιακών χορών. 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου πρόσφερε ένα όμορφο λουλούδι σε κάθε ωφελούμενο και εμείς ανταποδώσαμε με ένα χειροποίητο στεφάνι, δημιουργία των ωφελούμενων που απασχολούνται στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης τα οποία λειτουργούν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Υποστηρικτών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές, το διευθυντή Αραμπατζή Ευάγγελο, τους υποδιευθυντές του σχολείου και ειδικά τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κύριο Παπαδόπουλο Σάκη, για τον πολιτισμό που προσφέρουν.

Η δράση ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.