Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

"Κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Κιλκίς την Παρασκευή 16 Ιούνη 2017"

Ανακοίνωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την αυριανή δίκη μέλους της ΚΝΕ στο Κιλκίς 
Την Παρασκευή 16 Ιούνη δικάζεται στο Κιλκίς μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κιλκίς και Γραμματέας του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, γιατί στις 7 Νοέμβρη 2016 συζητούσε με μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς έξω από το σχολείο και ενημέρωνε για τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνταν την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα και στο Κιλκίς.
Η παραπομπή σε δίκη έγινε έπειτα από την καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς και την κατηγορία της «διατάραξης της οικογενειακής ειρήνης».

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχει γνώση και πείρα από διώξεις, δικαστήρια, φυλακίσεις, από τη συνολική προσπάθεια της αστικής τάξης και του κράτους της, σε όλες τις περιόδους να βάζει εμπόδια στις αγωνιστικές διαθέσεις και κινητοποιήσεις του λαού, να καταστέλλει αυτές τις κινητοποιήσεις. 

Έχει πείρα από την προσπάθεια τρομοκράτησης και απογοήτευσης του λαού, ειδικά όταν αυτός πάει να σηκώσει κεφάλι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η δίωξη ασκείται με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951. Δηλαδή με το νομοθετικό πλαίσιο της μετεμφυλιακής περιόδου, όπου κυριαρχούσε ο περιορισμός των ελευθεριών και της πολιτικής καταστολής, όπου εξομοιωνόταν το κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος.

Το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο μέλος της και καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Κιλκίς την Παρασκευή 16 Ιούνη, στις 9:30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.