Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

SOS: "Ληστεύουν ακριβά μηχανήματα από νοσοκομεία της Ελλάδας"

Υπογράφει ο Αθανάσιος Λ. Γιαννόπουλος
Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών - Χειρουργός
τ. Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η κλιμακούμενη επίθεση στα νοσοκομεία και δη στα γαστρεντερολογικά τμήματα και βρογχολογικά εργαστήρια αφαιρώντας ενδοσκόπια, βρογχοσκόπια και καταγραφικά. 
Το νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μάλιστα δίπλα στη Αστυνομική Διεύθυνση Δ/νση Αθηνών υπήρξε ο πρώτος στόχος των αδίστακτων και πρωτοτύπων αυτών διαρρηκτών. 

Φαίνεται ότι η ίδια ομάδα με την ίδια μεθοδολογία χτύπησε και τα νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδος Βόλου, Λαμίας και Πανεπιστημιακό Λάρισας και κανείς δεν γνωρίζει τι άλλους ίδιους στόχους έχουν προγραμματίσει. 

Είναι κάποιοι που γνωρίζουν ως φαίνεται το αντικείμενο και απευθύνονται προς πώληση αυτών των κλοπιμαίων σε ξένους υποψηφίους προς οργάνωση ιδιωτικών ιατρείων ή ακόμα και διαφόρων ενδοσκοπικών κέντρων της αλλοδαπής. 

Θα πρέπει όλες οι Διοικήσεις των νοσοκομείων να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης των συμβατικών υποδομών με θωρακισμένες πόρτες και παράθυρα. Παράλληλα δε κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας να τοποθετηθούν σε όλους τους ευαίσθητους χώρους. 

Η απώλεια αυτών των ενδοσκοπίων είναι μεγάλη και από πλευράς κόστους επανάκτησης αλλά και από πλευράς μεγάλης αναστατώσεως που επέρχεται στο εύρυθμο της λειτουργίας των νοσοκομείων, με μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών που θα αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται σε άλλα Νοσοκομεία ή και σε ιδιωτικά ιατρεία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.