Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΑΔΕΔΥ: Οι αγώνες εργαζομένων και κοινωνίας θα ακυρώσουν τους μνημονιακούς πλειστηριασμούς

Ανακοίνωση Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονιακών - νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα πρώτες κατοικίες να υφαρπάζονται από τις τράπεζες ακόμη και για ευτελείς οφειλές. 
Βασικός στόχος κυβέρνησης, κομμάτων και δανειστών είναι η υλοποίηση των εξοντωτικών μέτρων για την πλειοψηφία του λαού και η παροχή της δυνατότητας σε τραπεζίτες και funds να λεηλατήσουν ό,τι έχει απομείνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση με τη στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, εισάγει νέα «ήθη κι έθιμα», όπως το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 

Οι σχετικές νομοθετικές αλλαγές θα τεθούν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και το σύστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προγραμματίζεται να ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να οργανώσουν την αντίσταση και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), η οποία με πρόσφατη ανακοίνωση - απόφαση καλεί τους συναδέλφους δικαστικούς υπαλλήλους σε
απεργία - αποχή κάθε Τετάρτη ώστε να μη μετέχουν σε καμία διαδικασία πλειστηριασμών και να μη συνδράμουν με κανένα τρόπο στη λεηλασία και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας. 

Ακολουθεί η απόφαση της ΟΔΥΕ: 

"ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ

11/04/2017 Αρ. Πρωτ. 31 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Προς τα μέλη της ΟΔΥΕ: 

(α) Τους Συλλόγους της Χώρας, (δηλαδή) τα νομικά πρόσωπα μέλη της ΟΔΥΕ,

(β) Τους Δικαστικούς Υπαλλήλους της Χώρας, (δηλαδή) τα φυσικά μέλη της ΟΔΥΕ. 

ΚΟΙΝ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ 

Το ΔΣ της ΟΔΥΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να επαναβεβαιώσει την από 17/11/2008 απόφασή του (αρ.πρωτ.46/2008). Καλεί τους συναδέλφους όλης της χώρας που εργάζονται στα Ειρηνοδικεία, να μη μετέχουν σε καμία διαδικασία που να σχετίζεται με τη διαδικασία πλειστηριασμών κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία. 

Μετά τη με νόμο, άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, δε συνδράμουμε, δεν ανοίγουμε και δε φυλάμε τα δικαστικά κτίρια. Δε γινόμαστε με κανένα τρόπο αρωγοί στη λεηλασία της περιουσίας εργαζομένων δανειοληπτών. 

Απομάκρυνση των πλειστηριασμών από τα Ειρηνοδικεία τώρα. 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΩΡΑ 15.00 έως 19.00 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου