Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

"Ταξίδεψε" τους Κιλκισιώτες η μουσικοαφηγηματική εκδήλωση με επίκεντρο την Ανάσταση του Κυρίου

Μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης περιόδου η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 30 Απριλίου μουσικοαφηγηματική εκδήλωση με τίτλο: “Ημέρα Αναστάσεως και εορτών Κυρία, παντού σκορπάς συ τη χαρά, παντού την ευθυμία” στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Το γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού ήταν το κεντρικό θέμα. Γεγονός, που ορίζει από μόνο του την πορεία του ανθρώπου από το θάνατο στη ζωή, από την οντολογική του “ανυπαρξία” στο “όντως υπάρχειν”, από τη λύπη στη χαρά, από το σκοτάδι στο φως.

Η Ενοριακή χορωδία “ο Άγιος Νέστωρ” παρουσίασε δημοτικά τραγούδια που ταξίδεψαν τους παρισταμένους με μία αρχική αναδρομή στην περίοδο της Σαρακοστής, για να τους εισάγουν ομαλά, ανάλογα με την πορεία των περιόδων του Τριωδίου, στην αναστάσιμη περίοδο του Πεντηκοσταρίου, που διανύουμε.

“Σαρακοστή χωρίς εκκλησιαστική ζωή δεν υπάρχει για τον Ορθόδοξο Χριστιανό. Και σ' αυτό μας βοηθάει η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας. Μας δίνει δε ταυτόχρονα την έμπνευση, να χαιρόμαστε τα γεγονότα αυτά ως “σάρκα φορούντες”, με τα δημιουργήματα του κάλλους, τα έθιμα του Λαού μας, κυρίως με τα παραδοσιακά μας τραγούδια, που απόψε θα απολαύσουμε” είπε μεταξύ των άλλων ο Παν. Αρχ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτη και Δασκάλου κ. Σάββα Ηλιάδη η χορωδία, με τη συνοδεία του παραδοσιακού συγκροτήματος “Ιχνηλάτες της Παράδοσης”, απέδωσαν κατά θαυμαστό τρόπο τα δημοτικά τραγούδια, που βοηθούν να κατανοήσουμε το βαθύτερο νόημα των εκδηλώσεων του λαϊκού μας πολιτισμού.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος συνεχάρη στο τέλος τους συντελεστές για την όμορφη αυτή εκδήλωση και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να διατηρούν τα ήθη και τις παραδόσεις μας όπως αυτά διασώζονται στη λαϊκή μας παράδοση.

Ανάμεσα στους άλλους παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ.κ. Κατερίνα Ζιούτα, Νίκος Ταχτσίδης και Δημήτρης Τσαντάκης, o Δημ. Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τσογγίδης, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.