Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Το μήνυμα αποκρυπτογραφήθηκε και μεταφέρθηκε με επιτυχία


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Κιλκίς διοργάνωσε με τη συμμετοχή δημοτικών σχολείων ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο παιχνίδι βασισμένο στον αρχαίο τρόπο μετάδοσης των πληροφοριών. 

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι αναβίωσαν τη μέθοδο μετάδοσης μηνύματος της αρχαίας φρυκτωρίας. Το μήνυμα αποκρυπτογραφήθηκε και μεταφέρθηκε με επιτυχία. 

Το σχολείο που κατάφερε να μεταφέρει την πληροφορία στο συντομότερο χρόνο κέρδισε ένα laptop προσφορά του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Κιλκίς. Nικήτρια ομάδα ήταν η έκτη τάξη του 6ου δημοτικού σχολείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης. Το Δ.Σ. του ΠΟΚΕ ΚΙΛΚΙΣ ευχαριστεί θερμά τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, τους δασκάλους και τους μαθητές για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον, το δήμο Κιλκίς για τη παραχώρηση του γυμναστηρίου και τον συνταξιούχο ΟΤΕ, καλλιτέχνη κ. Χαράλαμπο Ισχνόπουλο για την έκθεση τηλεπικοινωνιακού υλικού από την προσωπική του συλλογή , που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου