Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Μαθητές δώρισαν βιβλία για δημιουργία βιβλιοθήκης στην Παιδιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου κιλκίς
Στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ και με τη σκέψη ότι μπορούμε, αν το θέλουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών, που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ2 με τη δασκάλα τους κα Παυλίδου Νίκη, σκέφτηκαν και πρότειναν τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης γι’ αυτά τα παιδιά.
Αφού έγινε η επικοινωνία μες τους αρμόδιους φορείς , ζητήθηκε η βοήθεια και η συνδρομή όλων των μελών της σχολικής μα κοινότητας. Τα παιδιά και οι γονείς ενημερώθηκαν και η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Συγκεντρώθηκαν πολλά βιβλία, τα οποία καταχώρησαν τα παιδιά της Δ2, ανά ηλικία στην οποία απευθύνονται και ανά θεματολογία. Τα συσκεύασαν και περίμεναν με ενθουσιασμό την ημέρα που θα τα πηγαίναμε στο Νοσοκομείο.

Έφτιαξαν μια αφίσα για την αξία του βιβλίου και τη φιλαναγνωσία, στολίστηκαν με το καλύτερο χαμόγελό τους κι επισκέφτηκαν με τη Διευθύντρια του σχολείου μας και τη δασκάλα τους το Νοσοκομείο. Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής από την αδερφή προϊσταμένη του τμήματος, τις γιατρούς και τις νοσηλεύτριες του τμήματος.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους της κλινικής και σε κάποιους θαλάμους, όπου χαιρέτησαν κι ευχήθηκαν «περαστικά» στους μικρούς ασθενείς κι επέστρεψαν στο σχολείο με την καρδιά τους γεμάτη από τη χαρά της προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου