Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αθώος στο εφετείο ο Δημήτρης Τερζίδης

Πανηγυρική δικαίωση του πρώην δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Τερζίδη, είχαμε την Δευτέρα με την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τον οργανισμό Παιδικών Σταθμών του δήμου.
Πράγματι, το Εφετείο αθώωσε τον κ. Τερζίδη και από τις τρεις κατηγορίες, για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με 6 χρόνια κάθειρξη, ποινή η οποία είχε μετατραπεί προς 5 ευρώ την ημέρα.

Μαζί με τον πρώην δήμαρχο αθωώθηκε και ο δημοτικός υπάλληλος, Δημήτρης Ταταρίδης, που εκτελούσε την περίοδο της υπεξαίρεσης χρέη ταμία, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή.

Παράλληλα, αισθητά μειωμένες ήταν και οι ποινές που το δικαστήριο επέβαλε στους άλλους κατηγορούμενους. Έτσι, ο τότε πρόεδρος του νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών, του επιβλήθηκε τώρα ποινή 7 ετών, με κατάπτωση των δυο από τις τρεις κατηγορίες που τον βάρυναν, ενώ με βάση τη ποινή που εξέτισε μέχρι σήμερα εργαζόμενος στις φυλακές Διαβατών, εκτιμάται ότι θα αποφυλακιστεί σε έναν περίπου χρόνο.

Επίσης, ο άλλος πρώην πρόεδρος των παιδικών σταθμών, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με κάθειρξη 5 ετών, τώρα καταδικάστηκε με τρία και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση.

Όσο για την βασική κατηγορούμενη, δηλαδή την τότε διευθύντρια του νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών, μειώθηκε η ποινή της από τα 14 στα 10 χρόνια κάθειρξης και πήρε και πάλι την άγουσα για τις φυλακές.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορούσε έλλειμμα ύψους 700.000 ευρώ που διαπιστώθηκε κατά την χρονική περίοδο 2007-2010 στα ταμεία των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Η πρωτόδικη ακροαματική διαδικασία, που έλαβε χώρα πριν ενάμιση χρόνο, είχε κρατήσει τότε έναν περίπου μήνα, ενώ αυτή τη φορά στο Εφετείο ολοκληρώθηκε σε δυο μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.