Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς: Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Σε ένα υπέροχο καταπράσινο πάρκο στο Σταυροχώρι του Δήμου Κιλκίς, έγινε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, εκδήλωση με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς πραγματοποίησε την εκδήλωση στα πλαίσια της δράσης του, για την 5μηνη καμπάνια της ΟΓΕ με θέμα την Εργασία, τη Μητρότητα και τον Ελεύθερο Χρόνο.
Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από τις γυναίκες του χωριού κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν μικρά παιδιά, τα οποία έκλεψαν την παράσταση με τις χωριστές απαγγελίες ποιημάτων αφιερωμένα στη Μητέρα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης και όσο οι μικροί μας φίλοι εξασκούσαν το ταλέντο τους στη ζωγραφική, στην κατασκευή κάρτας, οι παρευρισκόμενοι, γυναίκες και άνδρες είχαν την δυνατότητα να ακούσουν την ομιλία που είχε κεντρικό θέμα τη Μητρότητα και την ανάγκη οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να βγουν μπροστά στον αγώνα για την κοινωνική προστασία της.

Μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε τονίσθηκε το γεγονός των μεγάλων ελλείψεων και της ανάγκης ενίσχυσης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας πρόνοιας, της αποκλειστικά δωρεάν πρόσβασης, με απαραίτητες δομές σε ότι αφορά την προστασία της υγείας της γυναίκας σε όλα τα στάδια της ζωής της, συνολικά στο νομό Κιλκίς (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας). 

Ακόμα τονίσθηκαν οι ελλείψεις σε χώρους και κέντρα που θα δίνεται η δυνατότητα να περνούν οι οικογένειες δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Ενώ σημειώθηκε ότι η λογική των χορηγιών και ευεργεσιών που είναι πολύ έντονη στο Κιλκίς, όχι μόνο καλύπτει την ουσία του προβλήματος, αλλά τελικά δεν λύνει και το πρόβλημα της υγείας, της πρόνοιας, του ελεύθερου χρόνου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με τόση θέρμη και χαρά. Τους ευχόμαστε καλή αντάμωση τόσο στις επόμενες εκδηλώσεις μας στο Σταυροχώρι και αλλού... και στους αγώνες που υποσχόμαστε να δώσουμε για να ενταχθεί η γυναίκα του καθημερινού μόχθου στον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό – αντιλαϊκό πλαίσιο, να βγει μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Καλούμε όλες τις γυναίκες με τις οικογένειές τους να δώσουν το αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 18/5 στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς στις 6.30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.