Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε και φέτος, με την καθιερωμένη διήμερη επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο, το πρόγραμμα Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, που υλοποιούμε στο σχολείο μας, για 4η συνεχόμενη χρονιά.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης είχαν την ευκαιρία για 4 μήνες να δουλέψουν σε εβδομαδιαία βιωματικά εργαστήρια, έννοιες και συναισθήματα, να μπουν σε ρυθμούς Γυμνασίου στα βασικά γνωστικά αντικείμενα και τέλος να κάνουν δυο διαδραστικές κι αλληλεπιδραστικές επισκέψεις στο Γυμνάσιο υποδοχής, που είναι, για το σχολείο μας, το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε, στο βιωματικό του κομμάτι, με βάση το υλικό ολοκληρωμένης παρέμβασης Μετάβασης με τίτλο "Γυμνάσιο ερχόμαστε: η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο", το οποίο έχει δημιουργηθεί από τα Κέντρα Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου και Δήμων Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου κι ανέλαβε να το υλοποιήσει σ' εμάς το Κέντρο Πρόληψης Νηρέας Κιλκίς. 

Παράλληλα, υλοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια για τους γονείς των μαθητών με θέματα σχετικά με τη διαχείριση των αλλαγών και των συναισθημάτων τόσο στην εφηβική όσο και στην ενήλικη ζωή.

Όσον αφορά το γνωστικό κομμάτι, οι δασκάλες των τμημάτων της ΣΤ' κες Μπόσκου Κατερίνα κι Ευθυμιάδου Ιωάννα, φρόντισαν να διαφοροποιήσουν τη διδασκαλία βασικών μαθημάτων ώστε να προσομοιάζει περισσότερο στις συνθήκες διδασκαλίας του Γυμνασίου και να προετοιμαστούν έτσι καλύτερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ.

Τέλος η διήμερη επίσκεψή μας στο 1ο Γυμνάσιο περιελάμβανε βιωματικό εργαστήρι με τμήμα της Β' Γυμνασίου όπου, σε μικτές ομάδες, μεγάλοι και μικροί συζήτησαν για φόβους και προσδοκίες, για μαθήματα και θέματα λειτουργίας του Γυμνασίου, παρακολούθησαν δειγματικές διδασκαλίες και οι μεγάλοι μαθητές έφτιαξαν κάρτες ενθάρρυνσης για τους μικρούς, τις οποίες πήραμε μαζί μας. 

Τα εργαστήρια υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: Μπόσκου Κατερίνα, Ευθυμιάδου Ιωάννα και Ντίνου Αφροδίτη, ενώ παρακολούθησε και υποστήριξε η Μαρία Χατζηγεωργιάδου, στέλεχος του ΝΗΡΕΑ, που είχε, μαζί με την Έφη Γεωργακοπούλου την επίβλεψη και την υποστήριξη εφαρμογής του προγράμματος στο σχολείο μας.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια και τους διδάσκοντες του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και φυσικά τους μαθητές των Β2 και Β4, για τη φιλοξενία και τη διευκόλυνσή μας ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας με επιτυχία, κατά την επίσκεψή μας στο σχολείο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.