Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Δροσάτο: Τίμησαν με μεγάλη επιτυχία την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τίμησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου την Κυριακή 14 Μαΐου στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου όπου οι διοργανωτές ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με την συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βαλάντης – Πέτρος Στεφανίδης καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας όλους τους προσερχομένους έδωσε αμέσως τη σκυτάλη στη Χορωδία του «Αγίου Νεκταρίου» η οποία με χοράρχη τον νεαρό Κριστιάν Τουμανίδη εξέπληξε τους πάντες. 

Η χορωδία ξεκινώντας με το απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου, συνέχισε με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας που υμνούσαν την Μάνα και ολοκλήρωσε με το Χριστός Ανέστη το οποίο ψάλθηκε από όλους με ιδιαίτερη κατάνυξη.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας Γεωργία Κολεσιώτου η οποία παρουσίασε «κατηγορίες – μοντέλα» μανάδων, αναφερόμενη φυσικά στην Παναγία που είναι Μητέρα όλων των χριστιανών και την σέβονται ακόμα και οι αλλόθρησκοι και φυσικά δεν παρέλειψε και την Πόντια Μάνα ενόψει της Ημέρας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπλάχνο της για να σώσει άλλες ψυχές ή να το φέρει στην Ελλάδα με χίλια βάσανα. 

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονταν κατά την διάρκεια της ομιλίας συγκίνησαν το κοινό αφού όλοι κάποια στιγμή θυμήθηκαν την δική τους μάνα.

Στο άκουσα του ποντιακού τραγουδιού «Μάνα να ζεις χρόνια πολλά» δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι το χόρεψαν και έδωσαν μία ακόμη ευχάριστη νότα, τιμώντας το πρόσωπο της μάνας το οποίο μόνο αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας προξενεί ακόμα και όταν είναι μακριά μας. 

Ο ύμνος στους γονείς ήταν ο επίλογος της ομιλίας, όπου ο πατέρας και η μητέρα που είναι οι δημιουργοί των οικογενειών στέκονται απέναντι σε κρίσεις οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και αντέχουν αγκαλιάζοντας πάντα τα παιδιά τους, προσφέροντάς τους ασφάλεια και σιγουριά.

Αναμνηστικά τα οποία περιείχαν ποιήματα για τη μάνα μοιράστηκαν σε όλους οι οποίοι στο τέλος της εκδήλωσης γεύτηκαν και τα εδέσματα που ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι γυναίκες του Δροσάτου. 

Το γεγονός της νίκης της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ Δροσάτου στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον ΕΘΝΙΚΟ Σ.Σ. Μουριών που έγινε στην ουδέτερη έδρα της Μεγάλης Στέρνας και η άνοδός του στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς χαροποίησε ακόμη περισσότερο τους παρευρισκομένους οι οποίοι αμέσως μετά την εκδήλωση έσπευσαν να γιορτάσουν μαζί με τους νικητές «στήνοντας» ένα τρικούβερτο γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.