Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Προσκυνηματική εκδρομή του συλλόγου «Βηματίζω» στη Μονή Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Παιονίας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» 
Την Τετάρτη 10 Μαίου 2017 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» στα πλαίσια δράσεων εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας της Πράξης «ΚΔΗΦ- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «Βηματίζω» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ»,
του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582, πραγματοποίησε προσκυνηματική-εκπαιδευτική εκδρομή στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Πάϊκου και συγκεκριμένα στο Ιερό Κοινόβιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Πεντάλοφο, μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους που θεμελιώθηκε το 1981. 

Εκεί ψάλαμε με το μοναχό απολυτίκια Αγίων, εξιστόρησε τη δημιουργία της Μονής καθώς και κάποια από τα θαύματα, συζητήθηκαν θέματα της αναπηρίας και έδωσε δύναμη στους γονείς με τα λόγια του και τις ευχές του. Προσκυνήσαμε τα Άγια Λείψανα και τις εικόνες και απολαύσαμε το καταπράσινο τοπίο της περιοχής.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης στη Γρίβα. Κατά τη διαδρομή δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν οι ωφελούμενοι τα λουλούδια, φυτά, δέντρα και τους θάμνους από τα οποία οι μέλισσες φτιάχνουν το μέλι. Ο μελοπαραγωγός Καϊκης Γεώργιος (και οδηγός του Συλλόγου «ΒηματίΖΩ») παρουσίασε τη διαδικασία παραγωγής μελιού, τα είδη και τις ποικιλίες αυτού καθώς ονομάτιζε το κάθε φυτό.

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ μας υποδέχθηκε ο ηγούμενος Βησσαρίων, ο οποίος μας ξενάγησε στον κύριο ναό που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. 

Εκεί με πολλή αγάπη και θέληση διηγήθηκε προσωπικά του βιώματα, έγινε συζήτηση για τη δύναμη ψυχής και θέλησης των ανθρώπων, για την πίστη στο Θεό, προσκυνήσαμε λείψανα Αγίων και κομμάτι ξύλου από τον Τίμιο Σταυρό και απολαύσαμε την πανοραμική θέα.

Αργότερα, κατηφορίσαμε στο χωριό Γρίβα και γευματίσαμε στο εστιατόριο «Τηγανιές και Σχάρες» με γευστικότατα πιάτα, δροσερές σαλάτες και αρωματικό κρασί.

Αυτή η όμορφη μέρα, που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει, έκλεισε με απογευματινό ρόφημα στο όμορφο περιβάλλον του καφέ «Τρυποκάρυδος».

Εις το επανιδείν μέχρι την επόμενη εκδρομή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου