Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Οχυρά Ρούπελ: "Η αναβίωση"

Σαββάτο-Κυριακή 13-14 Μαΐου. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Οχυρά!
Αυτό το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου, αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για εκδρομή σε συνδυασμό με γνώση της ιστορίας. Προορισμός τα Οχυρά Ρούπελ στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου για 2η χρονιά τα ιστορικά γεγονότα της "Μάχης των Οχυρών" τον Απρίλιο του 1941 θα "ζωντανέψουν" με εντυπωσιακό τρόπο! 
Οι διοργανωτές υπόσχονται πολλές εκπλήξεις με τη συμμετοχή "πραγματικών" Ελλήνων και Γερμανών στρατιωτών, οχημάτων, πολυβολείων, επιδείξεις αεροσκαφών, εκθέσεων, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα, ένα ζωντανό διόραμα στρατοπέδου του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας (1950-1955). 

Στόχος της διοργάνωσης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπ. Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Δήμου Σιντικής και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η θεσμοθέτηση και η καθιέρωση ενός φεστιβάλ ιστορικής αναβίωσης, που θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν στιγμές από εκείνα τα γεγονότα, που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, διατηρώντας παράλληλα και την ιστορική μνήμη.

Επιπλέον, το Σάββατο 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί Χοροεσπερίδα του 1940 με τραγούδια, χορούς και ντύσιμο εποχής στο προαύλιο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου.

Πηγή: Omorfa taxidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.