Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Κιλκίς: "Οι έμποροι ψηφίζουν Αγωνιστική Συσπείρωση"

Διακήρυξη Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων Κιλκίς
Συνάδελφοι μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι,
Από τις προηγούμενες εκλογές χιλιάδες συνάδελφοί μας, μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι έβαλαν λουκέτο και οδηγήθηκαν στην ανεργία. Χιλιάδες από εμάς, είμαστε καταχρεωμένοι και βλέπουμε την χρεωκοπία να έρχεται καταπάνω μας.
Μήπως αυτοί που έκλεισαν ή αυτοί που ετοιμάζονται να κλείσουν έχουν ευθύνη για αυτό;

Οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε πλήρη σύμπνοια με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, και που συνεχίζουν να διευρύνονται με το τέταρτο κατά σειρά μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν μειώσει κατακόρυφα το εισόδημά μας, έχουν οδηγήσει αρκετούς συναδέλφους στα όρια της χρεωκοπίας και πολλούς να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι η αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά μας δεν ήταν θέμα χειρισμών της μιας ή της άλλης κυβέρνησης. Οι ψεύτικοι διαχωρισμοί τύπου παλιό – νέο, μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ευρώ – δραχμή, αποδείχθηκαν ψευδεπίγραφοι, ενώ την ίδια ώρα εφαρμοζόταν η ίδια στρατηγική που οδηγεί στην βαθύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και τον εκτοπισμό των αυτοαπασχολούμενων από το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Αποδείχτηκε ότι οι εκκλήσεις για να «επιτελέσουμε το πατριωτικό μας καθήκον» και να αποδεχτούμε τα βάρβαρα μέτρα ώστε να έρθει η ανάπτυξη, ήταν στάχτη στα μάτια, για να κρύψουν ότι η ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου χτίζεται πάνω στη δική μας φτώχια. Τα βάρβαρα μέτρα των 3 πρώτων μνημονίων συμπληρώθηκαν με το 4ο το χειρότερο. Όλα αυτά που ψηφίστηκαν και όσα ετοιμάζονται, χειροτερεύουν δραματικά τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων:

· Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και του ΕΦΚΑ.

· Μας κυνηγάνε ανελέητα για χρέη σε ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

· Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

· Τσακίζουν συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας, οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο.

· Πετσοκόβουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για σχολεία, υγεία- πρόνοια προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, για να έρθει η περιβόητη ανάπτυξη που θα την γευτούν λίγοι, ενώ οι πολλοί θα πληρώσουμε για μια ακόμα φορά το λογαριασμό.

Συνάδελφοι,

Οι αγωνίες και τα προβλήματα των μικρών εμπόρων δεν άγγιξαν και δεν απασχόλησαν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των διοικήσεων των ΕΣΕΕ και της Ομοσπονδίας, αλλά ούτε και αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς (Ε.Σ.Κ.) που ακολουθεί κατά γράμμα τις αποφάσεις τους.

· Από τη στήριξη στα ΖΑΠΠΕΙΑ της ΝΔ, πήγαμε στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ υιοθέτησε τις προτάσεις της ΕΣΕΕ. Και οι δύο εκδοχές οδηγούν την πλειοψηφία των μικρών εμπόρων στο περιθώριο και στο κλείσιμο.

· Διευκολύνουν με κάθε τρόπο μονοπώλια, μεγαλοεισαγωγείς, μεγαλέμπορους, πολυκαταστήματα, να αυξήσουν τα κέρδη τους και να καταλάβουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς σε βάρος των μικρών εμπόρων.

· Προβάλει την άποψη ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να έχουν μερίδιο από την ανάπτυξη με τους καταλλήλους χειρισμούς». Η ανταγωνιστικότητα, η εξωστρέφεια, κάθε πτυχή της πολίτικης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Προϋποθέτει το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, τον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων και τον εκτοπισμό ενός μεγάλου τμήματος τους από την αγορά. 

Γι’ αυτό συνεχίζονται ευλαβικά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Με την παραπέρα απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και του ωραρίου, με τις πιστοποιήσεις, ανοίγει νέες προοπτικές και πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια και υψώνει νέους φραγμούς στην δραστηριότητα χιλιάδων επαγγελματιών. Η ανάπτυξη δηλαδή που σχεδιάζεται θα βρει καταχρεωμένους όσους αυτοαπασχολούμενους καταφέρουν να επιβιώσουν μέχρι τότε και αρκετούς ακόμα στην ατελείωτη λίστα του φτηνού εργατικού δυναμικού που διαμορφώνεται προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα θετικό από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που είναι υποταγμένες στην υπηρεσία της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, της ενίσχυσης των μονοπωλίων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ με τις δυνάμεις που διαθέτει, έδωσε όλα αυτά τα χρόνια τη μάχη για την υπεράσπιση των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων, για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει, για την απόσπαση λύσεων για τα οξυμένα προβλήματά μας.

Προβάλαμε και διεκδικήσαμε ένα αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων που η υιοθέτηση τους μπορεί να ανακουφίσει και να προστατεύσει όσο είναι δυνατό τους αυτοαπασχολούμενους από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της μονοπώλησης της αγοράς. Ο δρόμος που μας καλούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες δοκιμάστηκε και τον πληρώσαμε ακριβά.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στάθηκε απέναντι τους, πρόβαλε την αγωνιστική – διεκδικητική αντίληψη για το συνδικαλιστικό κίνημα και συμμετείχε με όλες τις δυνάμεις της στους αγώνες του αντιμονοπωλιακού κινήματος που συσπειρώνονται στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ( ΠΑΣΕΒΕ ).

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε ρότα. Σήμερα υπάρχει μια και μοναδική επιλογή.

Ο δρόμος του συλλογικού αγώνα.

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση των μονοπωλιακών ομίλων και του κράτους. Μαζί με τους άλλους συνάδελφους σου, που δεν είναι ανταγωνιστές σου, που ζουν τα ίδια προβλήματα, κουβαλάνε τα ίδια βάρη στην πλάτη τους, έχουν τις ίδιες αγωνίες με σένα. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής. Αντίπαλοι μας είναι τα μονοπώλια, η κυβερνητική πολιτική και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μαζί μας είναι το ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης και το ΠΑΜΕ, η αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά και η ΠΑΣΥ.

Χρειάζονται μαζικοί και επίμονοι αγώνες για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση, αγώνες που θα θέτουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, που θα αμφισβητούν την κυριαρχία των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θα διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Ένα τέτοιο κίνημα μαζικό, καλά προσανατολισμένο και οργανωμένο μπορεί να ορθώσει και εμπόδια στην καταιγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής που μας οδηγεί στο κλείσιμο.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να δυναμώσουν τα σωματεία, να γίνουν όργανα πάλης και όχι συνδιαλλαγής και υποταγής, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την δική σου ενεργή συμμετοχή. Μόνο η ενωμένη πάλη μπορεί να σε υπερασπίσει όταν σε κυνηγά η τράπεζα, η εφορία, το ταμείο, όταν η ΔΕΗ ακριβαίνει ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ , όταν υποθηκεύουν την μόρφωση των παιδιών σου, όταν σου αρνούνται την περίθαλψη στα νοσοκομεία που έκτισες, όταν ξεπουλάνε κάθε δημόσιο αγαθό.

Συνάδελφοι μικροί έμποροι

Οι συνδικαλιστές που συμμετέχουμε στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ δεν παριστάνουμε τους «ανεξάρτητους». Δεν κοροϊδεύουμε τους συνάδελφους με το παραπλανητικό σύνθημα ότι «αφού τα προβλήματα είναι κοινά και τα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι κοινά». Η διέξοδος που προτείνει ο καθένας για τα προβλήματα είναι διαφορετική και αυτές οι ουσιαστικές διαφορές πρέπει να αναμετρηθούν στις εκλογές. 

Οι συνδικαλιστές που συμμετέχουμε στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δε ν σε χτυπάμε φιλικά στην πλάτη για να σου αποσπάσουμε μια ψήφο και να μας ξαναδείς στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα διακηρύσσουμε ότι για να «γυρίσει ο τροχός» είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των συνάδελφων στην ζωή των σωματείων, η μαζικοποίηση και ο αγωνιστικός αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός τους.

Σε καλούμε:

· Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στον ΕΣΚ βάζοντας τις δυνάμεις της ΑΣΕ που θα αντιπαλέψουν την απραξία και τον εκφυλισμό, θα ενισχύχουν τη συλλογική δράση και τους αγώνες μας.

· Να ενισχύσουμε το διεκδικητικό χαρακτήρα και την μαζική δράση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, σε συμπόρευση με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά της πόλης, υψώνοντας τη σημαία υπεράσπισης των δικών μας δικαιωμάτων και ανάκτησης των απωλειών μας .

· Να απορρίψεις την τακτική του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας που διευκολύνει το πέρασμα των μέτρων της συγκυβέρνησης.

Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί προς όφελος των αγωνιστικών αντιμονοπωλιακών διεκδικήσεων, υπέρ των συμφερόντων των μικρών εμπόρων.

Ενισχύστε την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για να δυναμώσει ο αγωνιστικός, αντιμονοπωλιακός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματιών – βιοτεχνών - εμπόρων για να φουντώσει η αγωνιστική φλόγα που άναψε πριν από λίγο καιρό και αποτελεί την μοναδική ελπίδα για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει μαζικά στην γενική εκλογοπαλογιστική συνέλευση και να στηρίξει το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό ψηφοδέλτιο της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» με υποψήφιους τους:

· Καλλιστρατίδη Απόστολο

· Τσαουσίδη Κωνσταντίνο


Έχουμε σαφές αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης:

· Κατάργηση του 22% από το πρώτο ευρώ.

· ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής φόρου και του Φ.Π.Α.

· Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

· Άμεση ένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

· Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

· Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους, και 50% για όσους έκλεισαν.

· Μείωση των εισφορών κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

· Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

· Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

· Να μην προσθέτονται η ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους.

· Άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας για τους άνεργους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους.

· Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης.

· Επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης.

· Να επιστραφούν εδώ και τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά.

· Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Δωρεάν υγεία - περίθαλψη για όλους.

· Άμεση καταβολή επιδομάτων λοχείας και μητρότητας για τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες.

· ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων. Νομοθετική κατοχύρωση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

· Μείωση των δημοτικών τελών.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.