Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς: Ψηφίζουμε «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Στις 31 Μάη πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Παιονίας για:

- την εκλογή αντιπροσώπων για την 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ όπου θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και

- την εκλογή αντιπροσώπων για τα νέο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.

Με την ψήφο σου θα καθορίσεις τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα επόμενα δύο χρόνια και τι ΝΤ ΑΔΕΔΥ στο Κιλκίς για τα επόμενα τρία χρόνια.

Με την ψήφο και τη συμμετοχή σου στους αγώνες:

- Πες ένα ηχηρό φτάνει πια, δεν πάει άλλο, με την πολιτική που ματώνει το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με την πολιτική που υποτάσσει ακόμα πιο βαθιά και την εκπαίδευση στις ανάγκες αναπαραγωγής του εκμεταλλευτικού συστήματος.

- Δυνάμωσε τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών των λαϊκών οικογενειών.

- Ενίσχυσε τη γραμμή πάλης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που θέτει ως αιχμή του δόρατος τη σύγκρουση με όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με την Ε.Ε. και τους μονοπωλιακούς ομίλους, ως προϋπόθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική!

Γνωρίζεις από την πείρα σου ότι οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδωσαν και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να δυναμώσει μέσα στον κλάδο ένα κίνημα που θα παλεύει ανυποχώρητα απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, για σωματεία που θα λειτουργούν ουσιαστικά και θα είναι στήριγμα όλων των συναδέλφων.

- Το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Έχει ως βασικό άξονα της δράσης του την ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας εργαζομένων, μικρών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων απέναντι στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

- Το ΠΑΜΕ κατοχυρώθηκε στη συνείδηση των εργαζομένων όχι μόνο γιατί δε δίπλωσε τη σημαία του αγώνα, αλλά και γιατί δεν υιοθέτησε συνθήματα και στόχους πάλης που απλώς αλλάζουν το μείγμα διαχείρισης υπέρ του κεφαλαίου.

Την ίδια περίοδο, όλες οι άλλες δυνάμεις ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) ή όπως αλλιώς ονομάζεται, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, διάφοροι δήθεν «ανεξάρτητοι», με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξαν και στηρίζουν τις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικής και των κυβερνήσεών της.

- Υιοθέτησαν, έδωσαν στήριξη ή κάλυψαν τη στρατηγική της Ε.Ε. για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, τη στρατηγική που άνοιξε το δρόμο για τη άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών.

- Αποδέχτηκαν ή εξωράισαν τις Ευρωενωσιακές κατευθύνσεις για την εκπαίδευση. Στηρίζουν τον πυρήνα του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος, που αναπαράγει τις ανισότητες και τους ταξικούς φραγμούς, οδηγεί στη μετατροπή της γνώσης σε εφήμερη κατάρτιση, στη λογική των δεξιοτήτων, στη διαφοροποίηση των μαθητών. Στηρίζουν το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, την εξύμνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της επιχειρηματικότητας.

- Διαμόρφωσαν διαχρονικά θέσεις μέσα από τα συνέδρια της ΔΟΕ (π.χ. για τη λεγόμενη μη τιμωρητική (!) αξιολόγηση) τις οποίες στην πορεία αξιοποίησαν οι κυβερνήσεις για να νομοθετήσουν. Γι’ αυτές τους ευχαρίστησε παλιότερα η Διαμαντοπούλου και δηλώνει τώρα τη συμφωνία του και ο Γαβρόγλου!

- Κράτησαν τον κλάδο σε απομόνωση από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, από τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών της. Η ηγεσία της ΔΟΕ δεν κήρυξε καμία από τις μεγάλες πανεργατικές κινητοποιήσεις της περιόδου της κρίσης. Έφτασε σε σημείο να αρνηθεί τη συμμετοχή της ΑΣΓΜΕ από συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η καθημερινότητα που ζεις στο σχολείο είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη γενικότερη επίθεση. Οι 4000 απολύσεις αναπληρωτών και η καταδίκη όλων των υπόλοιπων σε «μόνιμη» αναπλήρωση, οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, η αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών, η δυσκολία πρόσβασης στο ολοήμερο για πολλά παιδιά λαϊκών οικογενειών, οι αντιδραστικές ρυθμίσεις για την Ειδική Αγωγή, ο εκπαιδευτικός λάστιχο, οι μηδενικές υπηρεσιακές μεταβολές, η υποχρηματοδότηση, συνθέτουν το παζλ της πολιτικής των περικοπών και του λεγόμενου εξορθολογισμού.

Το πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών είναι τεράστιο. Σ’ αυτό το περιβάλλον ακόμα πιο αποφασιστικά δρομολογούνται και μια σειρά αναδιαρθρώσεις στρατηγικού χαρακτήρα (Ε.Ε.-ΟΟΣΑ), που στοχεύουν στην αντιδραστική προσαρμογή του σχολείου στις ανάγκες της αγοράς, όπως η “αυτονομία” της σχολικής μονάδας, που θα οδηγήσει σε διαφοροποίηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων, το άνοιγμα της διαδικασίας “αξιολόγησης”-ελέγχου του σχολείου και του εκπαιδευτικού, η υποβάθμιση των επιστημονικών αντικειμένων σε ένα “ευέλικτο” σχολείο όπου όλοι θα τα κάνουν όλα.

Υπάρχει λύση! Υπάρχει διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές, τεχνολογικές, ώστε να υπάρχει ανάπτυξη υπέρ της πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας. Να υπάρχει αξιοπρεπής ζωή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς. Εμπόδιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι ότι τη δουλειά και τον κόπο των εργαζόμενων τον καρπώνεται μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτό πρέπει ν΄ ανατραπεί!

Προϋπόθεση για να έρθει πιο κοντά αυτό το μέλλον είναι η πάλη που διεξάγεται καθημερινά να έχει στόχο και προοπτική, να στοχεύει σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από τις ενώσεις των ιμπεριαλιστών την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που αγωνιά για το μέλλον, που προβληματίζεται, που δε συμβιβάζεται με τη σημερινή βαρβαρότητα.

Μπορούμε μαζί, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες και προβληματισμούς, ανεξάρτητα από επιλογές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ν’ αλλάξουμε την κατάσταση, να ανασάνει η Ομοσπονδία από τις δυνάμεις παλιού και νεόκοπου κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων του που την έχουν φέρει σε τέλμα.

Ψηφίζουμε «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.