Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Άρχισε η συλλογή υπογραφών για την διεκδίκηση τρίτου δήμου στο νομό Κιλκίς (75 φωτογραφίες)

Οι φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύονται ανήκουν στο αρχείο της Γνώμης και είναι από την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα που έγινε στην Γουμένισσα στις 8 Μαΐου 2010
Ανακοίνωση επιτροπής διεκδίκησης νέου δήμου στην Π.Ε. Κιλκίς
Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Διεκδίκησης Νέου Δήμου στην Π.Ε. Κιλκίς με έδρα τη Γουμένισσα, σύσκεψη αιρετών εκπροσώπων της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας και των Τοπικών Κοινοτήτων με την προσθήκη αιρετών της Τοπικής Κοινότητας Πολυπέτρου μετά από δικό της αίτημα.
Η Συντονιστική Επιτροπή ενημέρωσε εξονυχιστικά για το ιστορικό, τις δράσεις, τις επαφές και τις δραστηριότητές της. Όρισε εξαρχής το λόγο της συγκέντρωσης: ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
και κάλεσε τους συνέδρους να τοποθετηθούν, ελεύθερα χωρίς χρονικούς περιορισμούς, ώστε να δηλώσουν αν συμφωνούν ή όχι να παράσχουν την αμέριστη υποστήριξή τους στο παραπάνω αίτημα.

Ταυτόχρονα η Συντονιστική Επιτροπή πραγματοποιεί ανοικτό κάλεσμα-πρόσκληση σε όλους τους αιρετούς των Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων των πρώην Δήμων Αξιουπόλεως και Ευρωπού, αν επιθυμούν, να δηλώσουν τη συμπαράταξή τους στην προσπάθεια της Συντονιστικής Επιτροπής Νέου Δήμου στην Π.Ε. Κιλκίς με έδρα τη Γουμένισσα.

Μετά από την τοποθέτηση των αιρετών και την ολοκλήρωση της συζήτησης οι κάτωθι υπογεγραμμένοι συνηγορούν με το αίτημα:

1 Τσιμερίκας Χρήστος
Δημοτικός Σύμβουλος

2 Τζούρτζος Αθανάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος-Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ

3 Μπάρπας Κωνσταντίνος
Δημοτικός Σύμβουλος

4 Αλίρης Ιωάννης
Δημοτικός Σύμβουλος

5 Καπουτζής Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος

6 Τζούρτζος Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίων

7 Τραχανίδης Αθανάσιος
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας

8 Τάσιος Βασίλης
Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας

9 Μητρετώδης Κυριάκος
Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας

10 Τουλούπης Χρήστος
Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας

11 Κριβέντσης Θάνος
Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας

12 Πάντη Αλεξάνδρα
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καστανερής

13 Παλάνης Αθανάσιος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κάρπης


14 Τάσκου Μαρία
Τοπική Κοινότητα Κάρπης

15 Σόφτσης Δημήτριος
Τοπική Κοινότητα Κάρπης

16 Μπακάλης Γεώργιος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γρίβας

17 Μπακάλης Δημήτριος
Τοπική Κοινότητα Γρίβα


18 Μίσκος Θάνος
Τοπική Κοινότητα Γρίβας

19 Πετρίδης Σπυρίδων
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πολυπέτρου

20 Τζούλης Γεώργιος
Τοπική Κοινότητα Πολυπέτρου

21 Ζαμουρίδου Αλεξάνδρα
Τοπική Κοινότητα Πολυπέτρου

22 Τσιναρίδης Δημήτριος
Τοπική Κοινότητα Φιλυριάς-Γερακώνας

23 Τάπος Γεώργιος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου-Ομαλού

24 Σταθερόπουλος Χρήστος
Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου-Ομαλού

25 Τραϊανός Πέτρος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Στάθη

26 Τραϊανός Αργύρης
Τοπική Κοινότητα Στάθη

27 Παπαχρήστου Ηλίας
Τοπική Κοινότητα Στάθη

Ανακοίνωση πρ. Βουλευτή της ΝΔ. κ. Θεόδωρου Πασσαλίδη

"Ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ. κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης συμφωνεί με την Συντονιστική Επιτροπή για την διεκδίκηση της ίδρυσης τρίτου Δήμου με έδρα την Γουμένισσα. Ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης τοποθετήθηκε θετικά υπέρ της πρότασης αυτής στις 8-5·2010 σε ομιλία του στην πλατεία της Γουμένισσας σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση.

Η συντονιστική επιτροπή δραστηριοποιείται από το 2012. Για την ίδρυση του τρίτου Δήμου με έδρα τη Γουμένισσα, υπάρχει ομόφωνη απόφαση των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Καλλικράτης Νομοί με λιγότερο πληθυσμό έχουν περισσότερους Δήμους. Τρίτος Δήμος με έδρα τη Γουμένισσα είναι αναγκαίο να γίνει. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αρκεί αυτοί που έχουν την ευθύνη να λάβουν τις σωστές αποφάσεις και να μην αδικήσουν πάλι την Γουμένισσα και τη γύρω περιοχή με την ιστορία, το ωραίο φυσικό περιβάλλον της και τις υποδομές της.
(Νοσοκομείο, έδρα Μητρόπολης, Σχολεία Τράπεζες, Δασαρχείο, Πυροσβεστική. ΚΕΠ, Ταχυδρομείο, Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων, IΕΚ Δημόσιο, Γραφείο Κτηματογράφησης, Γραφείο Συγκοινωνιών, πέντε οινοποιεία πιστοποιημένα, θρησκευτικός τουρισμός μοναστηριών).

Το Σχέδιο «Καλλικράτης» δόθηκε στη δημοσιότητα στις 28 Απριλίου 2010 και μέσα σε ένα μήνα θα έπρεπε να γίνει νόμος του κράτους. Τα χρονικά όρια διαλόγου και διαβούλευσης τότε ανύπαρκτα. ασφυκτικό περιορισμένα.

Ετοίμασε η κυβέρνηση το 2010 το Σχέδιο Καλλικράτης» ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο θέτοντας τους πολίτες και τους θεσμικούς παράγοντες κυριολεκτικά στο περιθώριο.

Πιστεύω αυτή τη φορά το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής που εκφράζει τις απόψεις των κατοίκων της γύρω περιοχής για την ίδρυση τρίτου Δήμου με έδρα τη Γουμένισσα να γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις εφημερίδες Ελεὐθερος Τύπος» και «Έθνος» το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στην τελική Φάση επεξεργασίας νομοθετικής ρύθμισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. ενταγμένη στο συνολικό πλαίσιο αλλαγών του «Καλλικράτη»."












































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.