Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Κλειστά σε όλη την Επικράτεια τα καταστήματα την Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Δελτίο τύπου ΕΣΕΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, ασχολήθηκε αποκλειστικά με το ζήτημα της ουσιαστικής απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μοιάζει να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες μας και η ΕΣΕΕ δεν παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα. Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες –μεγάλες- περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου. 

Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.

Ενόψει όλων αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς. Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών! Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας.

Σας καλούμε να κάνετε ότι είναι δυνατόν για να επιτύχει το κλείσιμο των καταστημάτων στην περιοχή σας. Είναι απαραίτητο τώρα να δείξουμε την δύναμή μας. Σας ζητούμε να ενημερώσετε αντίστοιχα τους τοπικούς βουλευτές και να τους ζητήσετε να μην στηρίξουν και να μην ψηφίσουν στην Βουλή την απελευθέρωση των Κυριακών. 

Έχουμε πλήθος επιχειρημάτων, μέσα από τις κατά καιρούς έρευνες του ΙΝΕΜΥ και σας αποστέλλουμε το σχετικό υλικό, μαζί με την αφίσα του κλεισίματος η οποία θα σταλεί ηλεκτρονικά το συντομότερο δυνατόν. 

Η ΕΣΕΕ θα έρθει εκ νέου σε επαφή μαζί σας για τον περαιτέρω συντονισμό της κινητοποίησης, με σκοπό όλοι μαζί να επιτύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Για οποιαδήποτε νεώτερη εξέλιξη, θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.