Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Προκήρυξη 6ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Επταλόφου Κιλκίς «Απάν Σο Ρακανόπον»

6ος Λαϊκός αγώνας δρόμου Επταλόφου Κιλκίς «Απάν Σο Ρακανόπον» 
Λαϊκός αγώνας δρόμου, ενταγμένος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, της σφαγής των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώνονται από τους Ακρίτες Επταλόφου Κιλκίς κάθε χρόνο. 

Η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί την μοναδική ανοιχτή πληγή της Ποντιακής κοινότητας και ο αγώνας για δικαίωση είναι διαρκής τόσο από της Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές Ενώσεις Ποντίων όσο και από τις Οργανωμένες Λέσχες κάθε κράτους όλης της Υφηλίου, τους συλλόγους της Ελλάδας και κάθε Πόντιο ξεχωριστά.

Προκήρυξη Αγώνα 17000μ
Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 - Επτάλοφος Κιλκίς


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς) και το Δήμο Κιλκίς στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των 353.000 Ελλήνων του Πόντου (19 Μαΐου κάθε έτους), διοργανώνει και προκηρύσσει τον 6ο Λαϊκό αγώνα Επταλόφου Κιλκίς 17000μ, καθώς και αγώνα υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5000μ, με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον» που σημαίνει «Επάνω στο Λόφο», αποτελεί δε, τον μοναδικό λαϊκό αγώνα δρόμου που έχει ποντιακό όνομα. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

Η διαδρομή των 17000μ η οποία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία του χωριού ώρα 10:30 π.μ., είναι στο μεγαλύτερο μέρος της (14χλμ) χωμάτινη. Είναι σχετικά δύσκολη και απαιτητική καθώς έχει παρατεταμένη ανηφόρα. Τα 3 πρώτα χλμ είναι κατηφορικά και χωμάτινα. Στο τέλος 14,5-16 χλμ η διαδρομή τροποποιήθηκε ώστε να παρακαμφθεί η ανηφορική πορεία σε άσφαλτο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακριτές Επταλόφου νομού Κιλκίς, καλεί τους πάντες ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και μη, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να ζήσουν τη διαδρομή τιμώντας παράλληλα τους σκοπούς για τους οποίους γίνεται ο αγώνας!

Η διαδρομή είναι πανέμορφη και περνά από 4 από τα 7 γκρεμισμένα χωριά, τα οποία κατά τη συνένωση τους δημιούργησαν το νέο χωριό που ονομάστηκε Επτάλοφος. Η διαδρομή περνά και από το εξωκλήσι της Ζωοδόχου πηγής, σ' ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και έχει θέα στο βάθος το Όρος Μπέλλες.

Όλοι οι συμμετέχοντες των 17000μ θα πρέπει να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν, στη κεντρική πλατεία και αφού καταβάλλουν στη διοργάνωση το ποσό των 7 € ευρώ θα παραλάβουν τους αριθμούς τους και αναμνηστικά της διοργάνωσης. Η διαδρομή σε όλο το μήκος της θα επιτηρείται από εθελοντές του συλλόγου.

Σε όλους τους τερματίζοντες αθλητές θα δοθούν μετάλλια πρωτότυπα και ξεχωριστά που θα θυμίζουν την επίσκεψη στο όμορφο χωριό μας. Θα δοθούν επίσης πρωτότυπα διπλώματα.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης των 17000μ.

Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν από το σύλλογο.

Γιατρός θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα όπως και μέλη από το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Νομό Κιλκίς.

Λαϊκός αγώνας δρόμου – Περιπατητικός (5000μ)
Παράλληλα με τον αγώνα των 17000μ την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 5000μ ο οποίος θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία του χωριού και ώρα 10:45 π.μ. Η διαδρομή θα περάσει από δρόμους του χωριού και θα είναι όλη ασφάλτινη.

Ο αγώνας δίνει την δυνατότητα στους φίλους δρομείς που δεν μπορούν να τρέξουν στον μεγάλο αγώνα να συμμετέχουν στην διοργάνωση και να τιμήσουν τους σκοπούς για τους οποίους γίνεται. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

Όλοι οι συμμετέχοντες των 5000μ θα πρέπει να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν, στη κεντρική πλατεία και αφού καταβάλλουν στη διοργάνωση το ποσό των 5 € ευρώ θα παραλάβουν τους αριθμούς τους και αναμνηστικά της διοργάνωσης. Η διαδρομή σε όλο το μήκος της θα επιτηρείται από εθελοντές του συλλόγου..

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης και των 5000μ.

Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν από το σύλλογο.

Γιατρός θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα όπως και μέλη από το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Νομό Κιλκίς.

Μετά τον αγώνα θα υπάρχει πλούσιος ποντιακός μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου με παραδοσιακό τρόπο, με τη συνοδεία ζωντανής ποντιακής μουσικής, επίσης όποιος επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεσης φωτογραφίας με στιγμές και γεγονότα από την ιστορία του Επταλόφου Κιλκίς στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου και ευχάριστες εκπλήξεις για όποιον παραβρεθεί στον 5ο Λαϊκό αγώνα δρόμου Επταλόφου Κιλκίς με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον».

Δηλώσεις συμμετοχής
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πληροφορίες για τον αγώνα και εγγραφές στον κ. Νίκο Αμοιρίδη στο τηλέφωνο 6987501822 και στο e-mail: akriteseptalofou@yahoo.gr

Για να έρθετε στον Επτάλοφο (απέχει 15 Χλμ από το Κιλκίς), ακολουθείτε την εξής πορεία. Περνάτε μέσα (21ης Ιουνίου) από το Κιλκίς με κατεύθυνση προς Ευκαρπία, με το που θα βγείτε από το Κιλκίς στον τελευταίο κόμβο στρίβετε δεξιά (υπάρχει ταμπέλα), συνεχίζετε ευθεία πορεία για περίπου 8 χλμ όπου και θα δείτε πινακίδα για Επτάλοφο, στρίβετε δεξιά και στα 7 χλμ φτάνετε στο φιλόξενο χωριό μας.

Υποσχόμαστε έναν αγώνα διαφορετικό απ’ όλους της Ελλάδας, με πολλές εκπλήξεις, συγκινήσεις τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.