Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Για 2η χρονιά με το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς «Παίζουμε όπως παλιά»

Έπειτα από την εξαιρετική επιτυχία που γνώρισε πέρσι, το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς διοργανώνει και φέτος για 2η χρονιά, την εκδήλωση «Παίζουμε όπως παλιά», την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.
Η φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο-Κήπος στις 11π.μ., έχει τίτλο «Από την αρχαιότητα ως σήμερα» και απευθύνεται σε νήπια και μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Στόχο έχει την προαγωγή του παιχνιδιού και την ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των παιδιών, στον αντίποδα της εσωστρέφειας που επιβάλλουν οι σύγχρονες συνθήκες ζωής, αλλά και η τεχνολογία.

Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Αρχαία Ελλάδα, να παίξουν και να γνωρίσουν παιχνίδια που ως επί το πλείστον έμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων, όπως η σχοινοφιλίνδα (το μαντηλάκι), η κρυπτίνδα (το τυφλό) και η ψηλαφίνδα ή χαλκή μυία (η τυφλόμυγα), κ.α. και να αναπτύξουν την κοινωνικότητα, τη συντροφικότητα και την ομαδικότητά τους.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς καλεί λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν στην πολύ όμορφη αυτή ημέρα, που θα είναι γεμάτη από άφθονο παιχνίδι, χαρά και φυσικά διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου