Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Κιλκίς: Απονομή βραβείων και επαίνων του 22ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού»

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του φετινού 22ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού».
Στον καταξιωμένο αυτό θεσμό που διοργανώνει με συνέπεια τα τελευταία 22 χρόνια η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, συμμετείχαν 101 ποιητές από όλα τα διαμερίσματα του ελλαδικού χώρου και από χώρες του εξωτερικού, αριθμός που καταδεικνύει τόσο το υψηλό επίπεδό του, όσο και το αμείωτο ενδιαφέρον από πλευράς των συμμετεχόντων.

Της απονομής, θα προηγηθεί τιμητικό αφιέρωμα με τίτλο «Η κόρη του Οδυσσέα» στην ποιήτρια Ζωή Σαμαρά, τόσο για την πολύ σημαντική προσφορά της στα ελληνικά γράμματα, όσο και στο θεσμό του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», που υπηρέτησε επί 20ετία ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

Μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ σε σκηνοθετική επιμέλεια του Παύλου Δανελάτου θα αποδώσουν κινηματογραφικά το μονόπρακτο της ίδιας «Εφόσον το όχημα κινείται».

Και η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η εκδήλωση της απονομής είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του εορτασμού των «Ελευθερίων» 2017 του Κιλκίς, ενώ η όλη διοργάνωση στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κιλκίς, το Δήμο Κιλκίς και τη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου