Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Κιλκίς: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στον εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2017, μια δράση που καθιερώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2012 σε χρονική εγγύτητα με την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον (5 Ιουνίου). 

Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Από την ΕΦΑ Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν δύο δραστηριότητες.
Η πρώτη ονομάζεται «Ζωγραφικά τοπία στο Βυζάντιο» και πραγματοποιείται την Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρες 10.00 π.μ. - 14.00 στο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Γουμένισσα (Δήμος Παιονίας) με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρο­πό­λεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. 

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνα­σίου, οι οποίοι/ες θα περιηγηθούν στα στοιχεία με τα οποία αποδίδεται ο διάκοσμος του ναού του Αγίου Γεωργίου στη Γουμένισσα. Θα χρω­ματίσουν ανά ομάδες παρά­σταση παρα­δείσιου τοπίου και στη συνέχεια θα παρα­κο­λουθήσουν σχετική προβολή power point.

Η επόμενη δραστηριότητά μας έχει τίτλο «Ποδηλατώντας από το Μουσείο…» και πραγ­μα­το­ποιείται την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρες 11.00 π.μ. - 14.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλ­κίς (Δήμος Κιλκίς) με τη συνεργασία του Συλλό­γου Φίλων Ποδη­λά­του Κιλ­κίς. 

Απευθύνεται στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου και σε οικογένειες, οι οποίοι/ες, θα ξεναγηθούν σε επιλεγμένα εκθέμα­τα του Μουσείου και στη συνέχεια θα περιη­γηθούν με τα ποδήλατά τους τον χώρο του λόφου του Αγίου Γεωρ­γίου στο Κιλκίς. Στην κατάληξη της διαδρομής, μέλος του Συλλόγου θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την ασφαλή οδήγηση και τα οφέλη χρήσης του ποδηλάτου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους αρ­χαι­ο­λόγους της Εφορείας μας, κ.κ. Μαγδαληνή Παρχαρίδου και Μαρία Φαρμάκη, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 801402, 2310 801 428, 23410 22477).

Είσοδος ελεύθερη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς για τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.