Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: «Ημέρες Τουρκικής Εκπαίδευσης» στις 11-14 Μαΐου 2017

Το Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των στενών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης και την προβολή των Τουρκικών πανεπιστημίων, θα διοργανώσει στην Θεσσαλονίκη «Ημέρες Τουρκικής Εκπαίδευσης» στις 11-14 Μαΐου 2017.
Σε αυτό το πλαίσιο, κατά την διάρκεια της 14ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται στις 11-14 Μαΐου 2017 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO θα γίνουν για 4 ημέρες παρουσιάσεις 5 Τουρκικών πανεπιστημίων: “Çanakkale Onsekiz Mart University”, “Trakya University”, “Kırklareli University” και του “Namık Kemal University” τα οποία είναι μέλη της Ένωσης Πανεπιστημίων Θράκης (ΤUB) καθώς και του “Istanbul University”.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές που επιθυμούν να φοιτήσουν ή να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τα Τουρκικά πανεπιστήμια, μπορούν κατά την διάρκεια των «Ημερών Τουρκικής Εκπαίδευσης» να επισκεφτούν τα σταντ των 5 πανεπιστημίων (HELEXPO Περίπτερο 13 / Σταντ 86) και να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα των πανεπιστημίων, τις ακαδημαϊκές και εκδοτικές δυνατότητες που προφέρουν, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, τις εξετάσεις, τις εγγραφές, την ύλη καθώς και θέματα διαβίωσης που αφορούν τους φοιτητές.

Επίσης με την ευκαιρία των «Ημερών Τουρκικής Εκπαίδευσης» θα δοθεί μια συνέντευξη τύπου και ενημερωτική εκδήλωση στις 11 Μαΐου 2017 στις 13:00στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” στις εγκαταστάσεις της HELEXPO. Στην συνέντευξη τύπου, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στηνΘεσσαλονίκη κ. Orhan Yalman Okan θα απευθύνει έναν χαιρετισμό και στη συνέχεια ο Πρύτανης του Çanakkale Onsekiz Mart University Prof. Dr. Yücel Acer, οΠρύτανης του Trakya University Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ο Πρύτανης του Namık Kemal University Prof. Dr. Osman Şimşek, ο Πρύτανης του Kırklareli University Prof. Dr. Bülent Şengörür και ο Πρύτανης του Istanbul University Prof. Dr. Mahmut Ak θα δώσουν στους δημοσιογράφους και τους προσκεκλημένουςπληροφορίες σχετικά με τα πανεπιστήμια τους. Μετά τις ομιλίες των Πρυτάνεων θα απαντηθούν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και των ενδιαφερομένων.

Επίσης, αναμένεται οι Πρυτάνεις των Τουρκικών πανεπιστημίων να έχουν συναντήσεις με την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη καθώς και με ακαδημαϊκούς κύκλους της πόλης με σκοπό την διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των δυο χωρών και της φιλίας και αλληλεπίδρασης των νέων της Ελλάδας και της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.