Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Ο συναγωνιστής μας Tamer Çilingir σε ημερίδα για τη Γενοκτονία

Του Θεοφάνη  Μαλκίδη
Ο συναγωνιστής μας Tamer Çilingir σε ημερίδα για τη Γενοκτονία και στην εκδήλωση των Ποντιακών Συλλόγων στη Στουτγκάρδη.
O Tamer Çilingir θα είναι μαζί με τους Kadir Akin kai Yakup Nuhomo, ομιλητής στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Γιεζίντι και των Ελλήνων, που θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στη Ζυρίχη.

Επιπλέον ο Tamer Çilingir θα μιλήσει μαζί με την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους και τους Γερμανούς πολιτικούς Willi Halder ("Πράσινοι") Dietmar Neitan ("SPD" ) στην εκδήλωση των Ποντιακών συλλόγων της Βάδης- Βυτεμβέργης, η οποία θα γίνει στη Στουγκάρδη στις 20 Μαΐου. 

O Tamer Çilingir είναι ένας ακόμη συναθλητής, που έχοντας διωχθεί από την Τουρκία της βίας, της καταπίεσης και του ολοκληρωτισμού, πρωταγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα για την αλήθεια, την ιστορία, την αποκατάσταση και την αναγνώριση του μαζικού εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων και των άλλων λαών στην Τουρκία, για την αποκαθήλωση του Κεμαλικού Φασισμού, για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Το βιβλίο του Tamer Çilingir για την "Αλήθεια στον Πόντο και τι συνέβη μεταξύ των ετών 1914- 1923", από τις εκδόσεις του εξαιρετικού (επίσης) συναγωνιστή Ragip Zarakolou, αποτελεί μία σημαντική μαρτυρία για το τεράστιο ζήτημα του Πόντου και της Γενοκτονίας.

Στο βιβλίο αναλύεται η πολιτική των Νεότουρκων, Νεότουρκοι οι οποίοι σχεδίασαν και υλοποίησαν στο πλαίσιο του "εκκαθάρισης" της αυτοκρατορίας και των Κεμαλικών που συνέχισαν την ίδια τακτική. Με άλλα λόγια, ως συνέχεια των Νεοτούρκων ολοκλήρωσαν τη γενοκτονία των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων.

Ο Tamer Çilingir είναι ένας έντιμος αγωνιστής, ο οποίος μαζί με άλλους όπως o Yannis Vasilis Yaylalı, o Sait Çetinoğlu, συμβάλλουν με την προσπάθειά τους στην ανάδειξη της αλήθειας για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των άλλων λαών στην Τουρκία.

Είναι αυτονόητο ότι η συμπαράστασή μας με κάθε τρόπο στον έντιμο και σπουδαίο ΑΓΩΝΑ του Tamer Çilingir και των άλλων συναθλητών μας, πρέπει να είναι καθολική και συνεχής. Προσθέτοντας πως αν στην Ελλάδα εμείς παλεύουμε με την άρνηση, την υπονόμευση και άλλα εμπόδια, στην Τουρκία κατανοούμε τι έχουν αυτοί να αντιμετωπίσουν.....

Η συμπόρευσή μου με τον Tamer Çilingir αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή. Ο αγώνας για την κατάρρευση του Κεμαλικού φασισμού, του προδρόμου του Ναζισμού, η πορεία ελευθερίας, δημοκρατίας και αλήθειας συνεχίζεται.

Διαβάστε τη συγκλονιστική συνέντευξη του Tamer Çilingir στον Χρήστο Κωνσταντινίδη για «την Τουρκία που έχει οικοδομηθεί πάνω στο αίμα των Ελλήνων και για την ανάγκη να επαναστατήσουμε για τις αδικίες της ιστορίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου