Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Γιορτή την Πρωτομαγιά με τους Νάρκισσους στην Πρέσπα

Η γιορτή του Νάρκισσου ξαναδιοργανώνεται μετά από πολλά χρόνια από το Δήμο Πρεσπών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Πρεσπιωτών και άλλους φορείς της περιοχής την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μάϊου στις 11 πμ απέναντι από το Λιβάδι με τους Νάρκισσους στην Οξυά Πρεσπών.
Η γιορτή που συνδέεται με την εντυπωσιακή ανθοφορία των φυσικών σχηματισμών του Νάρκισσου που αφθονούν στην περιοχή περιλαμβάνει φαγητό και μουσική στην ύπαιθρο της Πρέσπας.

Τα λιβάδια των Νάρκισσων είναι από τις κύριες φυσικές αξίες που συνθέτουν την ταυτότητα αλλά και το τοπίο της Πρέσπας. Ο Νάρκισσος (Narcissus Poeticus ssp. Radiiflorus) είναι ένα από τα είδη αυτοφυούς χλωρίδας που προστατεύονται από το προεδρικό διάταγμα 61/1981 και το λιβάδι των νάρκισσων στην Οξυά των Πρεσπών προστατεύεται ως φυσικός σχηματισμός (Σ3) από την ΚΥΑ του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Στη διάρκεια της γιορτής, χαιρόμαστε τη μουσική και την φύση της Πρέσπας αλλά δεν πατάμε και φυσικά δεν κόβουμε τους Νάρκισσους.

Χορηγός στην εκδήλωση είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «ο Πελεκάνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.