Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Πετυχημένες οι πασχαλινές δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Πασχαλινές δράσεις με ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές και χειροτεχνίες, όπως πανέμορφα καλαθάκια, λαμπάδες, ανοιξιάτικη βεντάλια με λουλούδια, στεφάνι με μαργαρίτες, πραγματοποιήθηκαν στην βιβλιοθήκη από 10 έως 21 Απριλίου. Έγιναν 6 δράσεις με την συμμετοχή 76 παιδιών και την βοήθεια 13 εθελοντών.
Διαβάστηκαν τα παραμύθια «Η περιπέτεια μιας λαμπάδας» της Πηνελόπης Μωραΐτη, «Που πήγε το Πάσχα» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, «Η επανάσταση των κουνελιών» του Πέτρου Χατζόπουλου και το βιβλίο «Μη μαδάς τη μαργαρίτα».

Επίσης έγινε μια υπέροχη μουσικοκινητική δράση με τίτλο: «Πάνω στην κούνια κάτσανε». Μέσα από το τραγούδι, την κίνηση και το παίξιμο στα κρουστά όργανα, προσεγγίστηκε το έθιμο της κούνιας που γίνεται κάθε Πάσχα στο όμορφο νησί της Μυτιλήνης. 

Τα παιδιά έπαιξαν μουσικά οργανάκια, τραγούδησαν χόρεψαν, έφτιαξαν πανέμορφα ανοιξιάτικα στεφάνια για το κεφάλι και στο τέλος αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους στο χαρτί!!! Ενώ έγινε και το τρίτο και τελευταίο μέρος της δράσης «Τουρίστας στην πόλη μου», που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, συνεχίστηκε τα Χριστούγεννα και τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο το Πάσχα.

Στην δράση συμμετείχαν 26 παιδιά Ε΄, Στ΄ Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου. τα παιδιά έκαναν έναν περίπατο και φωτογράφησαν ότι τους άρεσε από την πόλη μας.

Η δράση θα ολοκληρωθεί προσεχώς με έκθεση των φωτογραφιών στην βιβλιοθήκη.

Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω εθελοντές για την αγάπη, το μεράκι και την βοήθεια τους, καθώς είναι πρόθυμες πάντα να συμμετέχουν στις δράσεις της βιβλιοθήκης και να προσφέρουν ανιδιοτελώς από τον ελεύθερο τους χρόνο.: Μιχαηλίδου Μαρία, Παπαδάκη Τάνια, Αραβίδου Μάρθα, Σοφία Μιχαηλίδου, Στέλλα Κουσουλέντη, Ναθαναήλ Μαρία, Δέσποινα Καραμπίδου, Παρασκευή Παναγιωτίδου, Φεβρωνία Τεβρεντζίδου, Κατερίνα Μπόσκου, Νίκη Παυλίδου, Ζωή Ευθυμίου και Τάνια Ευθυμίου.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου