Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Κιλκίς: Σύσκεψη με Κιλτίδη για τους στόχους της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας»

Τους στόχους και τη φιλοσοφία της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας» περιέγραψε ο πρόεδρος της Εταιρείας Κ. Κιλτίδης σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς. 
Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Αιμίλιος Νικολαΐδης και οι Διευθυντές Ανάπτυξης Κων/νος Μεταλλίδης και Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννης Αναστασιάδης.
Ο κ. Κιλτίδης χαρακτήρισε τον Αγροδιατροφικό Τομέα ως ισχυρή ατμομηχανή για την ανάπτυξη της χώρας, αρκεί αυτός να τεθεί σε νέες βάσεις με προγραμματισμό, σοβαρή μελέτη, ικανή χρηματοδότηση. Πάνω απ’ όλα όμως, όπως είπε, απαιτείται η έγκυρη ενημέρωση των εμπλεκόμενων, κυρίως από τον αγροτικό τομέα, και η απόκτηση ισχυρής ελληνικής ταυτότητας των προϊόντων εκείνων τα οποία έχουν αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη Διεθνή Αγορά.

Προς τον σκοπό αυτό, όπως τονίσθηκε απ’ όλες τις πλευρές, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αναβίωση και την επάνοδο στο «πρώτο πλάνο» καλλιεργειών και προϊόντων που κάποτε κυριαρχούσαν μέσα και έξω από την Ελλάδα. Βασικό όπλο για την απόδοση αυτών των προϊόντων είναι η προσεγμένη και καινοτόμος μεταποίηση, ώστε και η τιμή των προϊόντων να είναι ανταγωνιστική χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, αλλά και η συσκευασία των προϊόντων να είναι ελκυστική.

Η παραγωγή, η μεταποίηση και η επικερδής προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της αγροδιατροφής θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της γνώσης, της εμπειρίας αλλά κυρίως της επιστημονικής πρακτικής. Προς τον σκοπό αυτό πολύτιμη θα αποδειχθεί η εκμετάλλευση του επιστημονικού δυναμικού Σχολών του Α.Π.Θ., οι οποίες μετέχουν αποφασιστικά στο φιλόδοξο εγχείρημα της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας».

Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε η οργάνωση στο άμεσο μέλλον ειδικής συνάντησης στον νομό Κιλκίς με συμμετοχή 50-100 ατόμων τα οποία θα έχουν γίνει κοινωνοί της φιλοσοφίας και των στόχων του εγχειρήματος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Στη συνέχεια, τα πορίσματα της ειδικής αυτής συνάντησης θα γίνουν κτήμα άλλων ατόμων και ομάδων του νομού που θα λειτουργήσουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κιλτίδης περί τα μέσα του προσεχούς Ιουνίου και αφού προηγηθούν ανάλογες συναντήσεις σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, η Διοίκηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης θα υποβάλει εξειδικευμένη και λεπτομερή έκθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τις κατά τόπον δυνατότητες και πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.