Kinesis ΚΔΑΠ

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Γιορτή του μαζικού αθλητισμού στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Στη διοργάνωση του 2ου Λαϊκού Δρόμου προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) εδραιώνοντας έναν νέο θεσμό που «γεννήθηκε» πέρσι με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του δήμου και της ΚΕΥΝΣ για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και της δια βίου άσκησης και την προώθηση της ιδέας του αθλητισμού ως τρόπου ζωής. Μια προσπάθεια που όσο αγκαλιάζεται θερμά από τους δημότες τόσο θα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, αποτελώντας γιορτή για τον αθλητισμό.

Ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» διοργανώνεται την Κυριακή 14 Μαΐου και περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές).

Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. 


Ο δήμος τον τιμά όχι μόνο δίνοντας το όνομα του αείμνηστου δημάρχου στον Λαϊκό αυτό Δρόμο, αλλά προχωρώντας σε μετονομασία μιας οδού και μιας πλατείας προς τιμήν του Παναγιώτη Αφαλή, ώστε το όνομά του να μείνει για πάντα στην ιστορία.

Η συμμετοχή στον 2ο Λαϊκό Δρόμο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» είναι δωρεάν με τις αιτήσεις να έχουν ξεκινήσει ήδη και την προθεσμία να «τρέχει» έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία του. Διοργανώνεται, δε, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Οι διαδρομές
Ο δρόμος των 1.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα. Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου. Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή - Ελ. Βενιζέλου - Δημ. Ανδρέου- Ρ. Φεραίου - Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 11.00 το πρωί έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός του θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις 2,5 ώρες. Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου - Κασταμονής- Μητροπόλεως – Γληνού - Οδ. Ελύτη - Μ. Τριανταφυλλίδη - Ελ. Βενιζέλου - Ανδ. Παπανδρέου – Κύπρου - Ρ. Φερραίου – Επταπυργίου - Οδ. Φωκά - Ζαχ. Γουναρίδη - Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φερραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής
Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των αθλούμενων με την ύπαρξη σταθμού Πρώτων Βοηθειών, που θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη της Εθελοντικής Ομάδας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, της ΕΔΟΜΑΚ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ορίζεται από την προκήρυξη, όλοι οι δρομείς συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, και συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις από κανέναν δρομέα αφού όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται είτε με εγγραφή μέσω διαδικτύου με αποστολή της αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση 2017laikosdromos@gmail.com, είτε αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

· Γραφείο Αθλητισμού: Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη

Τηλ.: 231.3329560 και 2310.628475 (9.00 π.μ.-9.00 μ.μ.)

· Γραφείο Αθλητισμού: Πεύκα, Ειρήνης 19

Τηλ.: 2313.502221 (9.00 π.μ.-8.00 μ.μ.)

· Γυμναστήριο Ρ. Φεραίου, Νεάπολη, Ρ.Φεραίου 87

Τηλ.: 2310.622131 (9.00 π.μ.- 9.00 μ.μ.)

· Γυμναστήριο Δημοτικού Θεάτρου, Συκιές, Καρόλου Κουν 13

Τηλ.: 2310.631305 (9.00 π.μ.- 9.00 μ.μ.)

· Γυμναστήριο Ανεμώνη, Αγ.Παύλος, Λεωφ. Όχι 17-19

Τηλ.: 2310.206390 (3.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ.)

Ο αριθμός συμμετοχής και το μπλουζάκι θα δίνονται από τη Δευτέρα 8 Μαΐου έως και την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Γραφείο Αθλητισμού από τις 9.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ.. Οι δρομείς θα παραλάβουν κατά τον τερματισμό τους αναμνηστικό δίπλωμα. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά τον τερματισμό.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών www.dimosneapolis-sykeon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου