Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ψήφισμα καταδίκης των πολέμων

Ψήφισμα καταδίκης των πολέμων της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο καταδικάζουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που με πρόσχημα την ειρήνη, τη σταθερότητα και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας αιματοκυλούν τους λαούς και πλέκουν ένα επικίνδυνο γαϊτανάκι που αφορά και τη χώρα μας.
Έχουμε πλέον πείρα, ότι όταν μιλάνε για ειρήνη αυτή είναι με το πιστόλι στον κρόταφο και όταν μιλάνε για πόλεμο σημαίνει πάλι εφιάλτη για τους λαούς κάθε χώρας που εμπλέκεται σε αυτόν. Ακόμα και οι νεότεροι έχουν εμπειρία από πολέμους. 

Έχουμε ζήσει τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία. Συνέχεια και αποτέλεσμα των πολέμων είναι και τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Συνέχεια της βαρβαρότητας του καπιταλισμού..

Δεν θα δεχτούμε αυτή τη βαρβαρότητα. Το σωματείο κατάφερε να μαζέψει τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια για τα παιδιά και να τα προσφέρει στους πρόσφυγες, μαζί και με άλλα σωματεία και εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά αλληλεγγύης σε αυτούς τους ανθρώπους που πέρασαν από 40 κύματα για να ξεφύγουν από το θάνατο και τη φρίκη του πολέμου. 

Καταγγείλαμε τις επιθέσεις, αλλά και την επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης με την υπογραφή της στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό πριν ένα χρόνο.

Υπάρχει όμως, συγκεκριμένη αιτία για όλους τους πολέμους και αυτή είναι που πρέπει να χτυπήσουμε με την πάλη μας. Αιτία είναι ο καπιταλισμός που γεννά κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί μπλέκει το λαό της δικής μας χώρας σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους, μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, με στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλίων, που θέλουν μερίδιο από τη λεία.

Δίνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ (το 2% του ΑΕΠ, δηλαδή το μεγαλύτερο στην Ευρώπη) για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και δεν υλοποιεί έργα που έχει ανάγκη ο λαός, όπως αντιπλημμυρικά, σχολεία, νοσοκομεία, λαϊκές κατοικίες κ.ά.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο που καθημερινά βιώνουμε τη βαρβαρότητα εξαιτίας της ανάγκης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων για όλο και αυξανόμενα κέρδη, με μειώσεις μισθών, με δυσκολία να τα βγάλουμε πέρα, με το φόβο της ανεργίας, ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές όλων των εργαζομένων του κόσμου που δεινοπαθούν κάτω από τη σιδερένια φτέρνα των ιμπεριαλιστών.

Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο εθνικισμός που κάποιες πολιτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν για να αποπροσανατολίσουν και να στρέψουν τα μάτια του λαού μακριά από την αιτία, που είναι το ίδιο το σύστημα. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η απάθεια και η μοιρολατρεία.

Τέλος οι θυσίες των λαών για τα κέρδη των λίγων.

Θα είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απέναντι σε όποια εξέλιξη και απαιτούμε:

· Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

· Καμιά αλλαγή συνόρων. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.

· Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

· Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση 10.00π.μ, στο Αγ. Βενιζέλου.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΨΗΛΑ ΛΕΝΕ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
είναι δύο πράγματα ολότελα διαφορετικά.

Όμως η ειρήνη τους κι ο πόλεμος τους
μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα.

Ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους
καθώς ο γιος από τη μάνα.

Έχει τα δικά της
απαίσια χαρακτηριστικά.

Ο πόλεμος τους σκοτώνει
ό,τι άφησε όρθιο
η ειρήνη τους.

«Γερμανικό Αλφαβητάρι Πολέμου»
Μπ. Μπρεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.