Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου "Επιλογές πιάνου της Ρώσικης Σχολής" της Ευδοκίας Χοστελίδου (Video)


Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, αλλά και χαράς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο Πολυάνειο Ωδείο της Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς η παρουσίαση των δύο βιβλίων της καθηγήτριας πιάνου κ. Ευδοκίας Χοστελίδου, με τίτλο "Επιλογές πιάνου από την ύλη της Ρώσικης σχολής" (α' και β΄ τεύχος).
Στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου, παρευρέθηκαν φίλοι, συνάδελφοι, αλλά και μαθητές της, που έσπευσαν κοντά της σ’ αυτήν την τόσο σημαντική προσωπική στιγμή, για να της δείξουν την αγάπη και την εκτίμησή τους.

Ο Δ/ντής του ωδείου κ. Κλεάνθης Ζαρίμπας, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την παιδαγωγό και την μεγάλη της αγάπη στη μουσική, καθώς και για την προσπάθειά της να γράψει βιβλία που να είναι εύχρηστα για τους μικρούς κυρίως πιανίστες.


Από την πλευρά της, η κ. Έλλη Ζαχαροπούλου συνθέτης και πιανίστα του Κρατικού ωδείου Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας καλά τη συγγραφέα, καθώς έχει βρεθεί πολλές φορές ως μέλος εξεταστικής επιτροπής των πτυχίων -διπλωμάτων των μαθητών της, εξήρε την προσωπικότητά της. Τόνισε δε, ότι τα βιβλία της θα ζήλευαν και μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι μουσικής "για το πόσο προσεγμένα και ευανάγνωστα είναι για μικρά παιδιά".

Εκ μέρους των συναδέλφων της από το Πολυάνειο Ωδείο, μίλησε η καθηγήτρια πιάνου του Δημοτικού ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Θέλξη Ματίκα, μνημονεύοντας το αστείρευτο πάθος της και την πάντα άψογη συνεργασία της όλα αυτά τα χρόνια στη σχολή πιάνου.

Η κ. Ευδοκία, φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε όλους εκείνους που ήταν κοντά της σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα και ευχήθηκε το βιβλίο της να το αγκαλιάσουν με ενθουσιασμό οι σπουδαστές του πιάνου.

Στη συνέχεια, μαθητές της έπαιξαν κομμάτια από τα βιβλία της.

Η εκδήλωση έκλεισε σε μια πολύ όμορφη και οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου