Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: Ανοιξιάτικες νύχτες γεμάτες μουσική

Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάζει την άνοιξη το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, με το πλούσιο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για το επόμενο διάστημα να αποτελεί πρόκληση για μικρούς και μεγάλους.
Μουσικές παραστάσεις, οι οποίες θα ενθουσιάσουν μουσικόφιλους και όχι μόνο, βασισμένες στο πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό που διαθέτει το Δημοτικό Ωδείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αλλά και σε συνεργασίες, αποτελούν τον κύκλο εκδηλώσεων που ανοίγει αύριο με τη βραδιά όπερας, για να ακολουθήσουν και άλλα μοναδικά μουσικά θεάματα!

Μουσική από διαχρονικές όπερες, παραμυθοπαράσταση για μικρούς και μεγάλους στη Νεάπολη, αλλά και ο Ανοιξιάτικος Κύκλος Μαθητικών Συναυλιών στον Άγιο Παύλο εγγυώνται να χαρίσουν όμορφες στιγμές και συγκινήσεις στο κοινό κάθε ηλικίας και μουσικών προτιμήσεων. Το σύνολο των παραστάσεων καλύπτει μεγάλο φάσμα και αποτελεί αξιοσημείωτη πρόταση ψυχαγωγίας, με πρωταγωνιστές δικούς μας καλλιτέχνες, κάτι που έχει τη δική του βαρύτητα.

Ρεσιτάλ με άριες από γνωστές Όπερες
Η αρχή γίνεται αύριο, Σάββατο 29 Απριλίου, στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, με το ρεσιτάλ με άριες από γνωστές όπερες, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα μεγάλων συνθετών της όπερας, μεταξύ των οποίων του Μότσαρτ, του Μπελίνι και του Βέρντι. Τις άριες θα ερμηνεύσουν οι μονωδοί Χάρης Πουρσανίδης, Γιώργος Σοφιαλίδης, Σοφία Χατζηρήγα, Δημόκριτος Τσάνταλος, Ουρανία Αντωνοπούλου, Θανάσης Δέλιος, Θανασης Μπελαντώνας, Γιώργος Σοφιαλίδης, Χάρης Πουρσανίδης, Σοφία Χατζηρήγα και Δημόκριτος Τσάνταλος, υπό τη συνοδεία της Ελένης Σινιάρη στο πιάνο. Την εκδήλωση, που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών, επιμελείται ο Σταύρος Γιαννούλης.

Μουσικό παραμύθι

Συνέχεια δίνουν «Ο Αλέξανδρος και oι Ονειρίδες» το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για μια παραμυθοπαράσταση για μικρούς και μεγάλους, που παρουσιάζεται από το μουσικό σύνολο «Ονειρίδες» και μας προσκαλεί «να ζήσουμε για λίγο στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας», «να δούμε μέσα από τα μάτια του Αλέξανδρου τις μαγικές νεράιδες του ύπνου που φέρνουν μηνύματα τα οποία συνδέουν τον ήρωά μας με τις βαθύτερες επιθυμίες του, τις ευχές και την ευγνωμοσύνη» και «να διαπιστώσουμε ότι μέσα από τη δυσκολία και την ανατροπή μπορεί να αναδυθεί κάτι καινούργιο, καθώς κάθε πρόβλημα κρύβει μέσα του μια ευκαιρία…».

Τα κείμενα και τη μουσική επιμελήθηκε η Αγγελική Καραγιώργου, τους στίχους ο Αντώνης Ψαρρός και η Αγγελική Καραγιώργου, και τις ζωγραφιές η Στέλλα Μουστάκα. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Χρήστος Στόικος και ο Γιάννης Μπουλούσης, ενώ αφηγητές θα είναι οι Θεοδώρα Μωυσιάδου, Αστέριος Ζώττης, Σίσσυ Κουιμτσίδου και Δανάη Φαχουρίδη, υπό τη συνοδεία της Κατερίνας Ψαλτίδου στο πιάνο, της Κέλλυς Αναστασιάδου στο βιολί, της Σεβαστής Τσακίρογλου στη βιόλα, της Στέλλας Μουστάκα στο φλάουτο και της Αγγελικής Καραγιώργου στα κρουστά.

Μαθητικές Συναυλίες
Τέλος, ο πρώτος ανοιξιάτικος κύκλος εκδηλώσεων εμπλουτίζεται με τον Κύκλο Μαθητικών Συναυλιών, που θα πραγματοποιηθεί στο Παράρτημα Αγίου Παύλου του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

Το πρόγραμμα ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, και εκτείνεται έως την Παρασκευή 19 Μαΐου. Αποτελεί, δε, μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους δημότες να απολαύσουν ποιοτική μουσική, παρακολουθώντας τις παρουσιάσεις της δουλειάς που γίνεται όλο το χρόνο στα Παραρτήματα του Δημοτικού Ωδείου και να χειροκροτήσουν τους μικρούς μαθητές-μουσικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.