Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ή Χάβρα των Ιουδαίων Κιλκίς

Παρεμβαίνει
ο Γιώργος Τσιμπούκας
Αναγνώστης της Γνώμης
Είχα την τιμή χθες ( 24-4-2017) να παρακολουθήσω τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, από προσωπικό ενδιαφέρον. Άρχισαν λοιπόν να συζητούν διάφορα θέματα και ενώ έλεγες τώρα θα ακούσω πολλά και ενδιαφέροντα ως πολίτης, ξαφνικά υπήρξε ένταση, φωνές και βρισκόσουν σε μια συνεχή οχλαγωγία. 
Προσπαθούσες να καταλάβεις ποιος μιλάει και γιατί φωνάζει. Έχανες την ουσία της συζήτησης, γιατί συνεχώς υπήρχαν αντεγκλήσεις. Ο πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου (καθόλα σοβαρός ομολογώ) προσπαθούσε να επιβληθεί με τον τρόπο του, αλλά δυστυχώς η συμπεριφορά ορισμένων συμβούλων, τόσο μεταξύ τους, όσο απέναντι στον Δήμαρχο ήταν απαράδεκτη.

Υπήρχε εκνευρισμός με στιγμές αλαζονείας και υπεροψίας από πολλές πλευρές. Μια θλιβερή εικόνα. Κοινώς "Χάβρα Ιουδαίων''. 

Ανταγωνισμοί, προσβλητικές εκφράσεις, ξεπέρασαν κάθε ... "προσδοκία". Από το κακό στο χειρότερο αυτό το Δημοτικό συμβούλιο. Ο Δήμαρχος ήταν έξαλλος και αρκετά εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά κάποιων συμβούλων. Θα ήθελα βέβαια να εξάρω τη συμπεριφορά ορισμένων, κυρίως της αντιπολίτευσης, που είχαν νηφάλιο και ποιοτικό λόγο.

Μετά από αυτή την εμπειρία, έχω πολλά ερωτήματα και σκέψεις. 

- Ποια θα είναι η συνέχεια κ. Δήμαρχε με τέτοιες συνεδριάσεις;

-Πόσο σέβονται τις συνεδριάσεις του συμβουλίου όλοι αυτοί που εκπροσωπούν τους Δημότες και παίρνουν αποφάσεις, βάζοντας μπροστά τις προσωπικές τους διαφορές; 

Αν πραγματικά γνώριζαν οι Δημότες κάτω από ποιες συνθήκες παίρνονται αποφάσεις στο Δήμο και ποιοι στ' αλήθεια τους εκφράζουν, θα είχαν απογοητευθεί. 

Για του λόγου το αληθές τολμήστε κ. Δήμαρχε. 

Δώστε αποσπάσματα από βίντεο, κάθε φορά που συνεδριάζει το Δημ. συμβούλιο, στον τοπικό ηλεκτρ. τύπο, ώστε να βλέπουν οι πολίτες και να σχηματίζουν άποψη, για τα έργα και τις ημέρες του καθενός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.